Öğrenci Kariyeri Banner

Evcil Hayvan Sahibi Olmanın Kişiye Kattıkları

Evcil Hayvan Sahibi Olmanın Kişiye Kattıkları
 Gezegenimizi paylaştığımız hayvanlar ile evimizi ve hayatımızı paylaşınca ne olur? Çok güzel şeyler olur elbet. Bu yazıda bir evcil hayvana sahip olmanın hayatınızı nasıl güzelleştireceğini konuşacağız.

Sevgi

İster köpek ister kedi, isterse de bir sürüngen olsun, bir bebek gibi bakımını üstlendiğimiz evcil hayvanlarımız bizim çocuklarımız oluverir. Arada gittikçe artan sevgi ve anlayış sayesinde bizi karşılıksız seven bir arkadaşımız olur. Bu tatlı sevgi alışverişi tabii bireysel olarak kalmaz, çevremizdekilere de yayılır. Sevilme, sevme, değer verme ve değer görme insanın ihtiyaç duyduğu en önemli değerlerdendir. Bunu küçük dostlarınızdan gördükçe etrafınızdaki insanlara bakış açınız da büyük oranda değişecektir.

pet2

Stres Düzeyinde Azalma

Evcil hayvanlar stres azaltıcı hormon olan oksitosin düzeyini artırır ve kortizol üretimini azaltır. Çok stresli dönemlerden geçiyorsanız ya da genel olarak gergin bir insansanız ilgileneceğiniz bir hayvanınızın olması sizi gevşetecektir. Yorucu bir günün sonunda küçük dostunuzun size yönelen ilgisi tüm yorgunluğunuzu silip atacağına emin olabilirsiniz.

pet3

Sorumluluk

Evcil hayvan sahibi olmak tıpkı bebek sahibi olmak gibi sorumluluk gerektiren bir iştir. Evcil hayvanınız size her açıdan bağımlı olduğu için onun yemini, tuvalet ihtiyaçlarını, sağlığını, ilgisini ve temizliğini ihmal etmemeniz gerekiyor. Bu da tabii ki sizde bir sorumluluk bilinci uyandıracak, sosyal ve okul yaşantınızda güzel farkındalıklara kapı açacaktır.

pet4

Sağlıklı Yaşam

Evcil hayvanların getirdiği sorumluluk beraberinde bir tempoyu da getiriyor. Mama, tuvalet, veteriner derken evcil hayvanınız sizi farkında olmadan fit tutacaktır. Özellikle bir köpek sahibiyseniz köpeğinizle günde 2-3 kez yapacağınız yürüyüşler gözle görülür sonuçlara imkan sağlayacaktır.

pet5

Diğer Hayvanlara Karşı Empati

Hayvan hakları dünya genelinde birçok kuruluş tarafından korunmaya çalışılıyor. Elbet evcil hayvanı olmayan insanların da dikkat etmesi gerekse de artık evinizde bir arkadaşınız olduğu için bu durum sizi daha duyarlı yapacaktır. Aktif olarak hayvan hakları kuruluşlarına katılamasanız da sokak hayvanlarını besleyelim ve onlara yapılan herhangi bir zulüm karşısında sessiz kalmayalım :)

pet6

Önemli Bir Nokta : Pet Shop’lar ve Barınaklar

Malesef birçok kuş, kedi ve köpek cinsi ülkemize canice yollarla getirilip petshoplar aracılığıyla satılmakta. Bu yanlışa ortak olmamak ve Pet Shop’ların ilerlemesini engellemek için bu tür hayvanları sokaktan, tanıdıklardan ya da barınaklardan alalım. Unutmayın ki sevgiye muhtaç birçok hayvan var ve hepsi bizim dostumuz.

pet1

Evcil Hayvanlar Hakkında Sizi Eğlendirecek Küçük Bir Film Önerisi:

Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı - The Secret Life of Pets (2016)

Fragman

sec

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.