Öğrenci Kariyeri Banner

Etkili İnsanların Temel Alışkanlığı: Değişim - Başarı

Etkili İnsanların Temel Alışkanlığı: Değişim - Başarı
İnsanların dünyadaki yegane amacı mutlu olmaktır. Tüm çabalar bu sonucu elde etmek içindir. Eğitilmek amacıyla öğretim görmek, meslek sahibi olmak, evlenmek, çocuk sahibi olmak. Hepsinin temelinde diğer amaçlarla birlikte yaygın bir mutlu olma güdüsü yatar.

Mutlu olmak, etkili olmak yoluyla sağlanabilir. İnsanların en kolay etkileyebilecekleri ve bu yolla değiştirebilecekleri kişi kendileridir. Kendini etkileyerek mutlu olmayı bilen insanların yarattıkları bu alan başka insanları da belirli bir süreç içerisinde etkiler ve mutluluk yayılır.

Kendisi değişmeden, o güne kadar yapa geldiği şeyleri yapmaya devam edip farklı sonuçlar bekleyen kişi çevresindeki olumsuzluk ve mutsuzlukların nedenlerini hep kendisi dışında arayacaktır. Oysa insanın hoşlanmadığı sonuçları ortadan kaldırabilmesi için önce kendini değiştirmesi gerekir. Çünkü insan, kendisine diğer her şeyden daha kolay ulaşır.

dec49fic59fim

İnsanın kendini değiştirmesi, tutumlarını, ön yargılarını, paradigmalarını değiştirmekle başlar. “Bilimsel Devrimlerin Yapısı” adlı kitabında Thomas KHUN diyor ki: “Bilimdeki hemen hemen her önemli atılım, gelenekler, eski düşünce kalıpları ve eski paradigmaların yıkılması sonucunda gerçekleşmiştir.”

Tutumlarımızı değiştirmek kolay değildir. Bu belki bizim için en zor, ama aynı zamanda en değerli olan iştir. Kişisel ideallere erişmek için önce zihin yapısını değiştirmek gerekir.

Düşüncelerimiz duygularımızı, duygularımız davranışlarımızı oluşturur. Duygular, düşüncelerin gerisinde yer alırlar ve onlara enerji veren güçlerdir. Değişmek için ise ilk önce düşüncelerimizi değiştirmek gerekir.

İnsan KAİZEN mantığını yaşantısına aktarabilmeli, yaşantısında her yeni günde kendine yeni ivme katabilmeli. Böylece değişim yavaş yavaş ama etkili bir şekilde gelecektir.
Başarıyı çok istemek başarıyı getirmez, başarının kilit noktası kararlı bir şekilde harekete geçmektir. Eyleme dökülmeyen hiçbir başarı düşüncesi gerçekleşemez. Eyleme geçmek için ise durağan yapımızı değiştirmek gerekir.

banner-degisim

Kaizen, ufak adımlarlar yaşantımızı değiştirmektir. Hedeflerimize ulaşmamızda bir araç olarak kullanabiliriz. Hedeflerimize ulaşmak için değişimi yakalamak zorundayız.  Başarının peşinden koşmak gerek, yorulmadan, durmadan koşmak. Başarı, hedeflerimize ulaşıp – ulaşmadığımız değildir. Başarı, hedeflerimize giderken geçirdiğimiz süreçtir. Bu süreç bize motivasyon sağlar. Değişim ise başarı kilidinin anahtarıdır. Büyük liderlere baktığımızı zaman büyük başarısızlıklarını görebiliriz, bu liderler bu başarısızlıktan yeniden doğarlar, ders alırlar ve büyük hedeflere doğru yelken açarlar. Hiç bir gerçek lider başarı yolunda tökezlemeden gitmemiştir. Başarıyı bu tökezlemeler değerli kılmaz mı zaten?

Mücadele ruhunuzu ateşleyin, içinizdeki ateşin sönmesine izin vermeyin. Mücadele ettiğiniz sürece kazanan olacaksınız. Kazandığınızı hayal ettiğinizde kazanmaya daha çok yaklaşırsınız.

Unutmayın ki, İstek ve inanç her güçlülüğü devirir. "Mustafa Kemal Atatürk"

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.