Öğrenci Kariyeri Banner

Etkili Bir Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?

Etkili Bir Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?
Hepimiz hayatımızın bir döneminde bu soruya cevap aramış, sınav dönemlerimizde yatıp kalkıp ders çalışmış fakat konuları bitirememiş, iş hayatımızda işlerimizi yetiştirememiş olabiliriz. Vicdanı rahatlatmak için masadan gün boyu kalkmayanları da unutmayalım. Etkili programlar hazırlamak istemiş  bir de bunu başkalarına yaptırmışsınızdır. Kendi çalışma planınızı bir başkasına yaptırmak bu konudaki en büyük yanlışlarınızdan biridir.

Bana balık verme, balık tutmayı öğret!

Hazırda olanı vermek insana hiçbir şey katmaz. Her insanın zevkleri ve gün içinde kendini motive ettiği saatleri farklıdır. Zamanınızı iyi değerlendirmek ve en iyi verimi almak adına aşağıdaki adımları izleyerek kendinize en uygun planı yaratacağınızdan eminim.

Kendinizi tanıyın

6_790x445 (1)

Etkili bir çalışma programının ana maddesi insanın kendisini tanımasından geçer. Birey arz ve taleplerinin ne kadar farkındaysa işlevsel bir programa o kadar kolay ulaşabilir. Günün hangi zaman aralığında keyifli, hangi saatinde kendini bilgiye aç gördüğünün farkında olmalı ki çalışılacak dersleri ya da düzene konacak işleri bir aralığa oturtabilsin.

Zamanı planlayın

3_790x445

Kendinize yarımşar saat bölümler ayırın ve işlerinizi bu yarımşar saat arada bitirmek için odaklanın. Böylelikle zaman planını yapmış ve günden faydalanmış olacaksınız.

Tüm günü çalışmaya ayırmak kadar saatleri esnek bırakmak da onun kadar yanlıştır.

Kendinizi şımartın

Bitmiş işlerin hemen ardından kendinize sevdiğiniz şeyleri yapmak için zaman tanıyın böylelikle programınız sizi sıkmayacaktır. Artık bir sonraki göreve motive olmuş bir şekilde başlayabilirsiniz.

Uykunuzu düzene sokun

2_790x445

Birçok sitede gün içerisinde kaç saat uyumak gerektiğine dair birçok yazı okuyabilirsiniz. Hafta sonları, işe-okula gidilmeyen günler olsa dahi uyandığınız saati değiştirmemeniz ve aynı zamanlarda uyumanız dinç uyanmanızı sağlamakla birlikte programın aksamasını engeller.

Hayır demeği öğrenin

4_790x445

Masanızın başında yığınla işiniz, sürüsüyle ödeviniz doluyken gelen çağrılara hayır demeği öğrenmelisiniz. Hayır demek enerjinizi tüketmenizi engeller ve böylelikle yorgunluktan her şeyin üst üste gelmesinden meydana gelecek şikayetlerinizi azaltır.

Kolay gelsin :)

Özel İçerik: İrem Önen

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.