Öğrenci Kariyeri Banner

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in Üniversite Adaylarına Mesajı Var

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in Üniversite Adaylarına Mesajı Var
 

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından binlerce öğrenci içerisinde yapılan ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri’ araştırmasında Eskişehir, Türkiye’nin üniversite öğrenci başkenti seçildi. Eskişehir’in araştırma ile Türkiye’nin öğrenci ve eğitim başkenti olduğunun tescillendiğini vurgulayan Başkan Büyükerşen, “Kısa bir süre önce açıklanan üniversite sınav sonuçlarının tüm öğrenci adayları için hayırlı olmasını diliyor, puanları yeterli olan tüm öğrencilerimizi ''Öğrenci başkenti Eskişehir’e bekliyoruz'' dedi.
ogrenci_dostu_sehir_siralaEskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri, ÜNİAR kurucuları, Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilen Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri araştırmasında öğrencilere yaşadıkları şehirdeki memnuniyetleri soruldu. Araştırmaya göre 13 bin 694 öğrencinin birçok farklı alandaki memnuniyetleri belirlendi. Güven, eğlence, spor, halkla ilişkiler, halkın tutumu, sanatsal ve kültürel etkinlikler gibi konularda öğrencilerin cevaplarına göre belirlenen araştırmanın sonucunda üniversite öğrencilerinin yaşamaktan en memnun oldukları şehir, Eskişehir oldu ve Eskişehir, Türkiye’nin öğrenci başkenti seçildi.

Anadolu-Üniversitesi

Çalışmanın, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasının [TÜMA 2017] bir parçası olduğu, araştırmada verileri 2017 yılında 81 ildeki 108 devlet ve 56 vakıf olmak üzere 164 üniversitede öğrenim gören 13,694 öğrenciden toplandığı ifade edildi. Yapılan araştırma sonucunda Türkiye’de 33 şehirde öğrenciler yaşadıkları şehirden memnuniyet hissederken 36 şehrin öğrencilerine memnuniyetsizlik hissini yaşattığı ortaya çıktı. Bununla birlikte memnuniyet ve memnuniyetsizlik arasında kalan Türkiye’nin 12 şehrinin öğrenci şehri olabilme potansiyeli olmasına rağmen öğrenci memnuniyetini tam olarak sağlayamadığı gözlemlendi.59692

Araştırma sonuçlarından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Araştırma sonuçlarının tercih döneminde adayların kararlarını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Şehrimiz üniversite öğrencilerine hiçbir zaman hayal kırıklığı yaşatmamıştır. Eskişehir’i tercih edecek öğrenci arkadaşlarımız da Türkiye’nin en yaşanabilir şehirlerinden biri olan Eskişehir’de dolu dolu bir eğitim öğretim hayatı geçireceklerinden şüphe duymasınlar. Çünkü Eskişehirliler öğrenci olarak kentimize gelenleri, kendi çocukları gibi sever, bağırlarına basarlar. 2 önemli üniversitesi ile öğrenciler sadece kampüslerde değil, tiyatroları, orkestraları, festivalleri, modern park ve müzeleri ile Eskişehir’in her köşesinde kendilerini her yönden geliştirme imkânı bulacaklardır. Eskişehir’e değer katacak tüm öğrencilerimizi öğrenci başkenti Eskişehir’e bekliyoruz” dedi.

BüyükerşenKAYNAK

KAYNAK

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.