Öğrenci Kariyeri Banner

Eşitliği Desteklemeyi Öğrenmek Artık Yeterli Değil

Eşitliği Desteklemeyi Öğrenmek Artık Yeterli Değil
NBA yıldızı Stephen Curry, Player's Tribune için yazdığı "This is Personal" isimli yazısında cinsiyet eşitliğini savundu ve kadın-erkek arasındaki gelir eşitsizliğine son verilmesi gerektiğini vurguladı. Son zamanlarda, özellikle kızları dünyaya geldikten sonra "kadınların (erkeklerle) eşit konuma gelmesinin çok daha kişisel bir mesele haline geldiğini" yazdı.

Curry, "Kızlarımızın geleceklerine hiçbir sınır çizilemeyeceğini bilerek büyümelerini istiyorum, nokta." dedi. "Cinsiyetlerinin ne düşünebileceklerini, kim olabileceklerini, ne yapabileceklerini belirlemediği, kısıtlamadığı bir dünyada büyümelerini istiyorum."

"Ve, büyük hayal kurabileceklerine, adil muamele görecekleri kariyerleri için mücadele edebileceklerine inanarak büyümelerini istiyorum. Ve tabii ki: (erkek meslektaşlarıyla) eşit maaş alacakları."

Curry ayrıca, evrensel gördüğü bu meselede "hepimizin, sadece kız babaları olarak değil, bir araya gelmesi önemli" dedi.

images (41)_790x445

"Her gün, bu ülkede kadın-erkek arasındaki maaş eşitsizliğinin bitirilmesi için çalışmalıyız. Çünkü maaş eşitsizliği kadınları her gün etkiliyor. Ve yine her gün, maaş eşitsizliği kadınlara, kim oldukları, değerlerinin nasıl karşılık gördüğü, ne/kim olup olamayacakları konusunda yanlış mesaj veriyor."

ayesha-curry-2_790x445

Riley ve Ryan isimli iki kızı olan ve geçtiğimiz Temmuz'da oğlu Canon'ın dünyaya gelmesiyle artık bir erkek de yetiştiren Curry, "Canon çok yüksek ihtimalle hayatta, cinsiyeti sayesinde ve kız kardeşlerinin sahip olamayacağı bazı avantajlara sahip olacak." dedi ve bu durumu mantıklı bulmakta sıkıntı çektiğini ifade etti.

"Ben ona, kadınlara her zaman kulak vermeyi, kadınlara her zaman inanmaya devam etmeyi ve konu birilerinin kadınlardan beklentisine geldiğinde her zaman kendisine doğru olanın ne olduğunu sormasını ve yapılanlara meydan okumasını öğreteceğim." diye yazdı.

"Ve ona, onun nesli için artık sadece kadın-erkek eşitliğini öğrenmenin ve desteklemenin yeterli olmadığını öğreteceğim. Artık kadın-erkek eşitliği hayata geçmiş olmak zorunda."

images (40)_790x445

Stephen Curry'nin Player's Tribune'da yayınlanan "This is Personal" isimli yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Özgün Çeviri: Begümhan İdikut Şimşir

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.