Öğrenci Kariyeri Banner

En Zengin Kadınlar Servetlerini Nasıl Kazanıyor ?

En Zengin Kadınlar Servetlerini Nasıl Kazanıyor ?

Forbes adlı dergi ABD'de kendi girişimleriyle en fazla servete sahip olan kadınların listesini açıkladı.


Bu listede olan kadınlar dünyanın en zengin kadınları arasına, kendi şirketlerini kurarak  girdi. Bu kadınlardan bazı kişiler ve servetlerini nasıl kazandıkları incelendi.

Makyaj Dünyasının Zengin Kadınları

Eğer zengin olmak istiyorsanız makyaj dünyasına adım attın. Makyaj markası yaratmak aslında etkili bir yol olabilir. Bulunan listede 80 milyoner ve milyarderin 10'u makyaj ve cilt bakımı sektörlerinde boy gösteriyor.

Forbes dergisinin listesinde yer alan en genç ünlü isim Kylie Jenner olsa da, en zengin olan makyaj girişimcisi Romanyalı Anastasia Soare. Romanyalı iş kadını Anastasia Beverly Hills kendi kozmetik markasının sahibi. Los Angeles'a 1989'da taşınan Soare, 2000 yılında ise piyasaya kaş ürünlerini sundu. Dergiye göre Hills'in kozmetik şirketinin bugünkü değeri 1,2 milyar dolar. Bu Kylie Jenner'ın markası Kylie Cosmetics, Kim Kardashian West'in KKW Beauty'nin ve Rihanna'nın Fenty Beauty markalarından daha önemli.

Diger bir isim ise Huda Kattan. Iraklı bir aileye sahip olan Kattan, finans sektöründeki işini bıraktıktan sonra makyöz olmuş, 2013 yılında ise Huda Beauty markasını kurmuştu. Forbes dergisine göre Kattan'nın şirketinin bugünkü değeri 610 milyon dolar.  Geçen sene BBC'ye röportaj veren Huda "Benim motivasyonum para değil. Ben bir amaç için buradayım, çok para kazanmak istediğim için değil" diye eklemişti.

Diğer milyoner kadınlar arasında kendi şirketlerini L'Oreal tarafından satın alınan iki ünlü markada var. Toni Ko isimli kadın girişimci, markasını olan NYX Cosmetics 2014 yılında 500 milyon dolar civarında bir anlaşmayla satmıştı. Eski bir haber sunucusu olan Jamie Kern Lima ise It Cosmetics markasını L'Oreal'a satmıştı.

images_790x445

Zengin Kadın Atlet

Bu listede ise tenis yıldızı Serena Williams yer alan tek kadın sporcu. Forbes Dergisi, Williams'ın listeye girişini şu şekilde belirtiyor:

"En az 10 milyon dolar değerindeki Serena Ventures yatırım şirketini kullanarak beş yıl boyunca yeni kurulan 34 şirkete yatırım yaptı. 2018'de kendi parasıyla doğrudan müşterilere satış yapan S by Serena kıyafet markasını kurdu.

"Amerikan futbolu takımı Miami Dolphins ve karma dövüş sporu turnuvası Ultimate Fighting Championship'te hisselere sahip.

"10'dan fazla kurumsal partneri var ve tenis kariyeri boyunca kazandığı 89 milyon dolar, kendisine en yakın kadın atletin kazandığı paranın iki katı kadar."

unnamed_790x445

Moda Dünyasının Zenginleri 

Aslında bu dünya çoğu kişinin servetini oluşturduğu bir sektör. Vera Wang ve Donna Karan gibi moda tasarımcılarının isimlerini hepimiz görmüşüzdür. Peki ya hiç Doris Fisher veya Jin Sook Chang ismini duydunuz mu ?

Doris Fisher 1969 yılında eşiyle birlikte üzerlerine iyi oturan kot pantolonlar bulmakta zorlandıklarını anladıkları an Gap markasını kurdu. Şirket bugün ise 2 milyar dolar değerinde.

Diğer kadın girişimci Jin Sook Chang  Forever 21 mağaza zincirinin kurucusu. Bugün neredeyse dünyanın her yerinde yüzlerce mağazada binlerce çalışanı var.

Bu listede yer alan en ilginç hikaye ise Sara Blakely adlı girişimci. Vücut şekillendirici ve iç çamaşırı satan Spanx şirketinin yaratıcısıdır. Blakely bu işi kurmadan önce yer yer dolaşıp faks makinası satıyordu. Aslında her şey onun kalçasının şeklinden memnun olmaması ile basladı ve o yüzünden kurduğu şirketinin sermayesi, yalnızca 5 bin dolardı.

Blakely BBC ile söyleşisinde "Beyaz pantolon giydiğimde kalçamın şekli hoşuma gitmiyordu. Pek çok kadın gibi bazı kıyafetlerin altına ne giyeceğime de karar veremiyordum. Bunun üzerine kadınların bu ihtiyacını karşılayacak bir iç çamaşırı yaratmaya karar verdim" dedi. Forbes listesinde 23 numarada yer alan Blakely, bugün tam tamına 1 milyar dolarlık servete sahip.

images (1)_790x445

TV Ve Müzik Sektörü 

TV programcıları Oprah Winfrey ve Ellen DeGeneres 2,6 milyar ve 330 milyon dolarlık servetleriyle listede yer alıyor. Judge Judy ve Hot Bench adlı TV programlarını oluşturan Judy Sheindlin de onlardan biri. Her yıl 47 milyar para kazanan Sheindlin 23 yıldır devam Judge Judy eden sabah kuşağı programı ile en çok izlenen TV programıdır.

Müzik dünyasından ise tanıdık isimler var. Madonna, Taylor Swift, Barbra Steisand ve Celine Dion da listede boy gösteriyor.  Beyonce'nin serveti ise 400 milyon dolar olarak biliniyor. Beyonce'nin eşi Jay Z ise dergi tarafından dünyanın ilk milyarder rapçisi olarak açıklanmıştı.

Liste flört uygulaması ve tuvalet ürünleriyle devam ediyor. En zengin girişimci kadın ise ABC Supply'ın kurucuları arasında olan film yapımcısı Diane Hendricks. ABC Supply'ın piyasa değeri ise 7 milyar dolar.

Bu listede ikinci sırada boy gösteren kadın ise 29 yaşındaki Whitney Wolfe Herd. 2014 yılında Bumble'ı kuran Herd 290 milyon dolarlık servete sahip. Forbes dergisi Bumble'ın yıllık cirosunun 175 milyon dolar olduğunu belirtiyor.

images (2)_790x445

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.