Öğrenci Kariyeri Banner

En Yüksek Maaş Alan Meslekler!

En Yüksek Maaş Alan Meslekler!
En büyük kariyer portallarıdan biri olan Glassdoor, yakın zamanda yıllık maaş raporlarını dikkate alarak, en çok maaş alan meslekleri açıkladı. Bu rapora göre yüksek ücret kazanmak; becerilere, yüksek öğrenime, rekabete ve otomasyona dayalı işlerde çalışmaya bağlı. Liste ABD esas alınarak hazırlanmış; fakat yine de küresel arz talep durumunu ve klasik/teknolojik meslekler arasındaki farkı ortaya koymakta bir rehber olma niteliği taşıyor. Listede teknolojik mesleklerin ağırlıkta olması dikkat çekiyor. İşte en çok maaş alan 25 meslek:

teknoloji7_790x445

25. Bilgi Sistemleri Yöneticisi

Görev tanımı: Yeni teknolojiler hakkında bilgi sahibi olur ve kuruluşlarının bilgisayar sistemlerini yükseltme yollarını araştırır.

24. Analiz Müdürü

Görev tanımı: Şirketin başarısını ölçmesine ve ihtiyaçlarını tahmin etmesine yardımcı olmak için işletme ve finans analizleri yapar.

23. Tasarım Müdürü

Görev tanımı: Tasarımı optimize etmek ve bir ürün sunmak için çalışır. İç ve dış tasarım ve bütçe konularında ürün müdürü ile işbirliği yapar.

22. Ürün Müdürü

Görev tanımı: Bir ürünü tasarlayan ve pazarlayan ekipleri yönetmeye yardımcı olur.

21. Muhasebe Müdürü

Görev tanımı: Şirkette muhasebe ve vergi fonksiyonlarını ele alır.

20. Veri Mimarı

Görev tanımı: İşle ilgili verileri bütünleştirir ve korur. Verilerin, işletme operasyonlarıyla nasıl ilişkili olduğunu ve ileride yapılacak herhangi bir değişikliğin, verilerin organizasyonda kullanılmasına etkilerini anlar.

teknoloji_790x445

19. Aktüer (Sigorta Hesap Uzmanı)

Görev tanımı: Risk ve belirsizliğin mali sonuçlarını analiz eder. Belirsiz gelecekteki olaylara, özellikle sigorta ve emeklilik programlarına ilişkin olaylara bakar. Birçoğu sigorta şirketleri için çalışır; ancak danışmanlık firmalarında, devlette, büyük şirketlerde, hastanelerde, bankaların ve yatırım firmalarının çalışan yardım bölümlerinde de ihtiyaç duyulmaktadır.

18. Kreatif (Yaratıcı) Direktör

Görev tanımı: Reklamcılık ve pazarlama şirketlerindeki yaratıcı liderdir. Bir ürün vizyonu yaratmak için tasarımcılar, sanatçılar, metin yazarları, satış ekipleri ve pazarlamacılarla işbirliği yapar. Müşterilerle bir tasarım vizyonunu uygulanabilir bir ürüne dönüştürmek için çalışır ve kurumsal ürün tasarımını kolaylaştırmak için yöneticilerle birlikte çalışır.

17. Risk Müdürü

Görev tanımı: Olası kaza veya kayıp nedenlerini tanımlar. Bunları önleyici tedbirleri önerip ve uygular ve en kötü senaryoda maliyetleri ve hasarı minimuma indirmek için planlar hazırlar.

16. Veri Bilimcisi

Görev tanımı: Şirketin veri yığınlarını anlamlı parça ve bütünlere dönüştürür.

15. Finans Müdürü

Görev tanımı: Şirketin stratejik olarak parasını yönetmesine yardımcı olur, böylece işletme ihtiyaçlarını karşılayabilir.

14. Sistem Mimarı

Görev tanımı: Ağ ve bilgisayar sistemleri oluşturan IT (Bilgi Teknolojileri) profesyonelidir. Sistem mimarı, omurgayı bir iş alanına taşıyan ağ sistemlerinin hazırlanması, yapılandırılması ve çalıştırılmasından sorumludur. Bu, teknik destek sunmayı veya hatta uzun vadeli bir iyileştirme planı araştırmayı da gerektirir.

13. Eczacı

teknoloji6_790x445

12. Uygulama Geliştirme Müdürü

Görev tanımı: Bir kuruluşun yazılım uygulamaları ile ilgili tüm faaliyetlerini planlamak, koordine etmek ve denetlemek yoluyla işletme faaliyetlerini sürdürür. Ayrıca, mevcut sistem ve uygulamaları, iş için gerekli desteği ve güncellemelerini yürütür.

11. Sorumlu Angajman Müdürü

Görev tanımı: Bir müşteri ile satış organizasyonu arasındaki ilişkiyi yönetmekten, proje boyunca hizmet sunumunu izlemekten sorumludur. Müşteri ile satış organizasyonu arasındaki temel irtibat noktası olarak hareket ederek proje performansını, finansmanını, kaynak planlamasını ve tırmanmaları azaltmayı görevlendirir.

10. Çözüm Mimarı

Görev tanımı: Meslektaşları ile projelerde işbirliği yapar ve şirketin uygulamalarının veya ürününün genel tasarımından sorumludur. Müşterilerle de buluşur, talepleri tasarımlara dönüştürür ve en iyi uygulamaları önerir.

9. IT (Bilgi Teknolojileri) Müdürü

Görev tanımı: Şirketin teknoloji altyapısını yönetir.

teknoloji4_790x445

8. Entegre Devre Tasarımcısı

Görev tanımı: Mikroelektronik ve entegre devreleri tasarlamak için elektronik mühendisliği ve teknik becerileri kullanarak, devre tasarımı ve üretiminden sorumludur.

7. Yazılım Mimarı

Görev tanımı: Büyük bir sistemi bir araya getirmek için ihtiyaç duyulan tüm araçları içeren bir yazılım geliştirme ekibi sağlar ve vizyonunu paydaşlarla paylaşır.

6. Strateji Müdürü

Görev tanımı: Şirket hedeflerine genel bir yön vermenin yanı sıra, genel şirket hedeflerine ulaşmak için tasarlanmış politikalar ve planlar geliştirmek ve daha sonra bu planları uygulamak için kaynak tahsis etmekle yükümlüdür.

teknoloji2_790x445

5. Eczane Müdürü

4. Yazılım Geliştirme Müdürü

Görev tanımı: Yazılım geliştirme projelerine liderlik eder.

3. AR-GE Müdürü

Görev tanımı: Yeni ürünlerin iş çerçevesine dahil edilmesini, mevcut altyapı ile ürünlerin güncelleme / iyileştirilmesi için öneriler getirilmesini de içeren tüm araştırma geliştirme programları ile girişimlerini yönlendirir.

2. Avukat

1.Tıp Doktoru

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.