Öğrenci Kariyeri Banner

En Yenilikçi Güney Kore, Türkiye İlk 50’de

En Yenilikçi Güney Kore, Türkiye İlk 50’de
guney_kore

Bloomberg Yenilikçi Ekonomiler Endeksi açıklandı. En inovatif 50 ülkenin yer aldığı sıralamada Güney Kore; Almanya ve İsveç gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak ilk sıraya yerleşmeyi başardı. Türkiye ise 36’ncı sırada kendine yer buldu.

[ad name="Google Adsense"]


Finansal haberler medya grubu Bloomberg’in yaptığı ‘50 En Yenilikçi Ekonomiler’ sıralamasında ülkeler Ar-Ge araştırmaları, imalat katma değerleri, üreticilik, yüksek teknoloji yoğunluğu, yükseköğretim verimliliği, araştırmacı yoğunluğu, patent aktiviteleri gibi yedi kritere göre sıralandı. Tüm kriterlerin ortalamasına göre en iyi puanı alan Güney Kore dünyanın en yenilikçi ülkesi seçilirken, Almanya ikinci ve İsveç üçüncü oldu. Türkiye de en yenilikçi 50 ülkenin sıralandığı listede 36’ncı sıraya yerleşti. Türkiye değerlendirmeye alınan yedi kriter içerisinde en iyi puanı GSYH’dan kişi başına düşen imalat sanayisi katma değeri kriterinden aldı. Türkiye bu kriterde 50 ülke içerisinde 20’nci oldu. En başarısız kriter ise 44’üncülük ile araştırmacı yoğunluğu oldu. Bir diğer düşük puan ise yükseköğretime katılım ve üniversite mezun istihdam oranlarının dikkate alındığı yükseköğretim verimliliğinden geldi. Türkiye bu kriterde 38’inci sıra ile çoğu gelişmiş ülkenin gerisinde kaldı.


                 


[ad name="HTML"]


Kaynak




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.