Öğrenci Kariyeri Banner

En Popüler Mühendislik Dalları

En Popüler Mühendislik Dalları

Üniversite Öğrencilerine Ek Gelir İmkanı


Ülkemizde en popüler mühendislik dallarını sizler için derledik.




İnşaat Mühendisliği


01

Ülkemizde en çok tercih edilen mühendislik dallarından bir tanesi olan inşaat mühendisliği özellikle son yıllardaki inşaat sektöründeki gelişmeler gözlendiğinde sektöre duyulan ihtiyaç net bir şekilde anlaşılmaktadır.
Büyük inşaat firmaları çok sayıda inşaat mühendisi işe almaktadır.


[ad name="Google Adsense"]


Makine Mühendisliği

02

Türkiye’ de ve Dünya’ da en geniş çalışma imkanı olan mühendislik dallarından olan Makine Mühendisliği her zaman en popüler meslek alanlarından biri olarak değerlendirilmiştir.
Kalorifer tesisatından nükleer santrale, bisikletten spor otomobiline, çamaşır makinesinden petro-kimya tesislerine kadar her konu Makine Mühendisliğinin ilgi alanına girer.



Elektrik Mühendisliği

03

Elektrik enerjisi üretme, iletme, dağıtma sistemleri ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması konularında çalışan kişi elektrik mühendisi olarak tanımlanır.
Son yıllardaki bölüme olan talebe baktığımızda ciddi bir artış olduğunu görmekteyiz.



Bilgisayar Mühendisliği

04

Bilgisayar sistemlerinin yapısı, tasarımı, geliştirilmesi ve sistemlerin kullanılması, ihtiyaç halinde gerekli yazılımların geliştirilmesi, donanım ve yazılım problemlerinin çözülmesini sağlayan kişiler Bilgisayar Mühendisi olarak adlandırılır.
Bilişim sektöründe yaşanan gelişmeler, Bilgisayar Mühendislerine duyulan ihtiyacı arttırması bölüm mezunu öğrencilere iş imkanları konusunda önemli bir avantaj sağlamaktadır.



Gıda Mühendisliği

05

Gıda hammaddelerinin besin değerini kaybetmeden standartlara uygun olarak verimli bir şekilde işlenmesini, korunmasını ve depolanmasını planlayan, uygulamasını yürüten ve yeni sistemleri geliştiren kişi Gıda Mühendisi olarak adlandırılır.
Gıda sektörü hiçbir zaman önemini kaybetmeyeceğinden dolayı bölüm mezunları için iş imkanları her zaman yüksek olacaktır.



Endüstri Mühendisliği

06

Ürün veya hizmet üreten kuruluşların verimliliğini yükseltmek maksadıyla insan, makine ve malzemenin etkili bir şekilde kullanılması için yöntem ve tekniklerin geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapan kişi Endüstri Mühendisi olarak adlandırılır.
Endüstri mühendisliği gittikçe önemi artan bir mühendislik dalıdır.


Kaynak: CnnTürk



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.