Öğrenci Kariyeri Banner

En İyi 10 Ücretsiz Yazılım Öğrenme Sitesi

En İyi 10 Ücretsiz Yazılım Öğrenme Sitesi

Yazılım öğrenme amacıyla kurslara gitme, yazılım dersleri alma günleri artık geride kaldı. Tamamen ücretsiz bir şekilde yazılım dersleri almak mümkün. Nasıl mı?

Bilgisayar kullanımındaki hızlı artış ve ilerlemeler, bilişimle ilgili kaynakların da gün geçtikçe artmasına sebep oluyor. Online platformların Covid-19 salgını sırasında yoğunluk kazanmasıyla birlikte bu kaynakların kullanımı hızlandı. Teknolojik sahalar ve roller, hem yerel hem de küresel düzeyde pek çok yeni kapı açarak, bu alanlarda yer almak isteyenler için bilgisayarın dilini öğrenmek artık oldukça kolay.

Yazılım öğrenme, sadece kariyer açısından değil, aynı zamanda yetenek gelişimi açısından da çeşitli faydalar sunuyor. Yazılım bilgisi ve yetenekleri gelişmiş kişiler, problemlere daha metodik ve analitik bir yaklaşım sergileyebiliyorlar. Ayrıca, kendilerine ait internet sitelerini yönetmek, bilgisayarla ilgili konularda doğrudan çözüm üretmek ve daha kapsamlı bir perspektif ile bilişim dünyasına ayak uydurabilmek isteyenler için yazılım dili öğrenmek giderek daha önemli hale geliyor.

Yazılım geliştirme alanında ilerlemek istemiyor olsanız bize yazılım öğrenmek çeşitli açılardan yine de faydalı olacaktır

  • Web sitelerini daha kolay yönetebilir,
  • Kendi projeleriniz için dışarıdan geliştirici ihtiyacını azaltabilir,
  • Kolaylıkla uygulamalar, web siteleri ve diğer projeler üzerinde çalışma özgürlüğü kazanabilir,
  • Algoritmaları anlayarak işinize farklı bir bakış katabilir,
  • Gelir elde edebilirsiniz.

“Peki, yazılım nasıl öğrenilir?” diye merak ediyorsanız, bu yazımız size ücretsiz yazılım öğrenme platformları hakkında bilgi verebilir. Yeni başlayanlar veya mevcut yeteneklerini bir üst seviyeye taşımak isteyenler, aşağıda detaylarını paylaştığımız platformlar aracılığıyla ücretsiz yazılım dersleri alarak kendilerini geliştirebilirler.

Aynı zamanda kodlama için kullanabileceğiniz siteler hakkında detaylı bilgi almak için buraya ve siteler hakkında detaylı bigi için buraya tıklayabilirsiniz. Keyifli kodlamalar :)

  1. BitDegree Yazılım Öğrenme
  2. Coursera – Yazılım Dersleri
  3. Code Academy
  4. edX
  5. Khan Academy
  6. Codewars
  7. Code.org
  8. Udemy
  9. Dash General Assembly
  10. Free Code Camp


Malik Yazan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Malik Yazan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.