Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk'tan Devrim Niteliğinde İki Yeni Araç!

Elon Musk'tan Devrim Niteliğinde İki Yeni Araç!
Ürettiği elektrikli otomobillerle otomotiv dünyasında adeta çığır açan Tesla Motors alanında devrim yaratmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelerek, Anıtkabir'de çektirdiği fotoğraflarla gönüllerimizde taht kuran çılgın dahi Elon Musk yaratıcısı olduğu Tesla Motors şirketinin iki yeni aracını tüm dünyaya tanıttı. İşte Elon Musk'ın piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni araçlar:

Tesla Semi Truck

tır

Dünyanın ilk elektrikli tırı olan 'Tesla Semi', Tesla Motors Ceo'su Elon Musk tarafından, Kaliforniya'da düzenlenen bir etkinlikle görücüye çıktı. Özellikleriyle baş döndüren Tesla Semi'nin üretimi, 2019 gibi çok yakın bir tarihte gerçekleşecek. Tesla, yeni elektrikli kamyonu Semi Truck'ı Twitter hesabından tanıtırken 'Bugatti Chiron'dan daha aerodinamik olduğunu açıkladı. Elon Musk, Tesla Semi’nin aerodinamik olarak 2 milyon dolarlık Bugatti Chiron’dan bile daha iyi tasarıma sahip olduğunu ifade etti. Musk, yeni göz bebeği Tesla Semi’yi ‘mermi’ olarak tanımladı. Peki, baş döndüren elektrikli kamyon Semi Truck'ın özellikleri nedir ve fiyatı ne kadar olacak?

Semi_Front_Profile.0

Tesla Semi özellikleriyle, hem sürücü, hem trafik hem de yaya güvenliğini destekleyen alışılagelmişin dışında bir tır. Araçlarda standart olarak otomatik pilot bulunuyor. Yani sürücü uyuyakalmış olsa veya sağlık problemi yaşasa dahi araç şerit takibi yapıyor ve trafiği tehlikeye atmıyor. Özellikle gece sürüşlerinde hayat kurtarıcı olan bu özellik sayesinde hem sürücü hem yaya güvende oluyor. Ayrıca araçta otomatik acil fren desteği de yer alıyor ki bu da şehir içinde yayalar için ekstra önem taşıyor. Tesla Semi, sürücüsüne tehlikeli durumlarda kaza tehlikesi olduğunu da bildiriyor.

Tesla Semi’nin kokpiti de bir o kadar ilginç. Tek kişi olarak tasarlanmış kokpitte, sürücü aracın ortasında konumlanıyor ve tüm yola hakim oluyor. Böylece olası kaza anında sıkışma riski de azaltılıyor. Kabinde bulunan camlar, 'explosion proof' olarak geçiyor. Yani çok ciddi darbelere karşı kırılmıyor-patlamıyor.

semiinteriorcommand

Şarj edildikten sonra 800 kilometre yol alabilen Tesla Semi, en büyük nakliye kamyonlarının taşıyabildiği yük kapasitesini kaldırabilecek şekilde imal edildi.

Dizel motorlu kamyonlar, tek bir depoyla 1600 kilometre yol kat edebiliyor. Aracın bir diğer can alıcı yanı, Musk'ın depo dolum maliyeti gözetildiğinde Tesla Semi'nin dizel kamyonlardan mil başına yüzde 20 daha düşük maliyette olduğunu söylemesi. Bu özelliklere sahip standartların çok üstünde olan aracın sanıldığından daha ucuz maliyetle depo dolumu olması, şimdiden sipariş almaya başlamasının bir diğer sebebi olsa gerek.

Tesla Semi'nin elektrik bataryası, şasinin içine monte edilmiş. Kamyonun dört arka tekerleği için ayrı ayrı dört elektrik motoru bulunuyor.

Tesla Semi ile ilgili bu açıklamaları yapan Musk, aracın fiyatıyla ilgili bir bilgi vermedi.

Tesla Semi'nin tanıtım videosunu izlemek isteyenler aşağıdaki linkten ulaşabilirler.

Tesla Semi tanıtım videosu

Tesla Roadster 2.0 

Roadster_Front_58.0

Lansmanı yapılan bir diğer araç ise Tesla'nın spor otomobili oldu.

Musk, Tesla Roadster 2.0 adlı aracın sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 1,9 saniyede ulaştığını söyledi ve seri üretimi yapılan bugüne kadarki en hızlı araç olacağını da vurguladı.

Yeni aracın bir kez şarj edildikten sonra 1000 kilometre yol kat edebileceğini söyleyen Elon Musk, "Bu araç benzinli arabaların sırtını yere getirecek" diye konuştu.

Dört kapılı otomobilin üretimine 2020'de başlanması hedefleniyor.

Musk, bu aracın fiyatı konusunda da bilgi vermedi.

Tanıtım videosuna aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tesla Roadster tanıtım videosu

 

Özgün İçerik:Esra Hacıhasanoğlu

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.