Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk'tan Yeni Bir Twitter Hamlesi Daha!

Elon Musk'tan Yeni Bir Twitter Hamlesi Daha!

Twitter’ı satın aldıktan sonra platformda büyük değişiklikler yapan Elon Musk, istediği reklamları alamadığını bildirdi. Musk’ın, platformdan reklamlarını çeken şirketlerin CEO’larını arayıp şikayet ettiği ortaya çıktı.Twitter'ı satın alma sürecini oldukça karışık hale getiren Musk, platformu 44 milyar dolar gibi büyük bir meblağ karşılığında satın almıştı. 

Bu satın almanın ardından Musk’ın attığı adımlar eleştirilirken, pek çok firma platfroma reklam vermeyi durdurduğunu belirtmişti. Bu durum nedeniyle planları sekteye uğrayan Musk, daha önce şirketlere kararlarını değiştirmeleri için adeta yalvarmıştı. Şimdi de Musk’ın, Twitter’da reklam yayınlamaktan vazgeçen firmaların CEO’larını arayarak şikayette bulunduğu öğrenildi. 

Aramalarına Cevap Gelmedi!

Twitter’ın el değiştirmesinin ardından, platformun en büyük yüz reklam vereninin yarıdan fazlası “tartışmalı konular” ve “medya satın almacılardan gelen uyarılar” nedeniyle Twitter reklamlarını durdurmuştu. Musk’ın bu konuyla ilgili olarak şirketlerin CEO’sunu araması da Financial Times’a göre ters tepti. 

Son dönemler Twitter’ın reklam departmanı ile şirketler çok fazla temasta bulunamıyor. Bunun nedeni olarak, son işten çıkarmalardan sonra şirketlerin isteseler de pek bir muhatap bulamaması öne sürülüyor.

Musk’ın yaklaşımları daha önce sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden de tepki çekmişti. NAACP (Siyahi İnsanların Gelişmesi İçin Ulusal Birlik) Başkanı Derrick Johnson, attığı bir Tweet ile platforma reklam vermeye devam edenlerin hemen reklam vermeyi durdurması çağrısında bulunmuştu. Johnson ayrıca, Musk’ın Trump’ın Twitter yasağını kaldırma anketini de saçmalık olarak nitelendirmişti.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.