Öğrenci Kariyeri Banner

Elif Şafak’ın Aşk'ı Dizi Oluyor

Elif Şafak’ın Aşk'ı Dizi Oluyor
Son zamanların meşhur dizi-film platformu Netflix Türkiye yapımı ilk orijinal dizisi olan 'Hakan: Muhafız’ın 3. sezonu için hazırlıklarını sürdürürken ve bunun yanında Türkiye yapımı diğer dizileri olan 'Atiye ve Aşk 101’in de çekimlerine de başladı. Netflix, şimdi de Elif Şafak‘ın Aşk adlı kitabının haklarını satın aldı.

Netflix, Elif Şafak’ın Aşk adlı kitabının haklarını satın aldı. Biri günümüzde, biri 13. yüzyılda geçen iki hikâyeyi bir araya getiren kitap, diziye uyarlanacak. Uluslararası yapımlarının sayısını hızla arttırmaya devam eden Netflix, Türkiye yapımı orijinal dizilerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.

Netflix’in Aşk’ın haklarını satın aldığı, Almanya’nın en büyük kitap fuarlarından The Frankfurter Buchmesse’te duyuruldu. Netflix tarafından diziye uyarlanması beklenen Aşk’ın çekimlerine ne zaman başlanacağı ve prodüksiyonda kimlerin yer alacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

2_790x445

Ülkemiz de yetişen en önemli yazarlardan olan Elif Şafak, Almanya’nın kitap fuarlarından The Frankfurter Buchmesse’te 2019 Man Booker Ödülü'ne ve dünyanın en prestijli edebiyat ödüllerinden biri olarak kabul edilen Booker Edebiyat Ödülü'ne 'On Dakika Otuz Sekiz Saniye' kitabıyla aday olmuştu. Bu sene, On Dakika Otuz Sekiz Saniye adlı kitabıyla 2019 Booker Prize adaylıklarında kısa listeye kalarak adından iyice söz ettirdi. Şimdiyse yazarın ilk olarak 2009 yılında yayımlanan romanı Aşk için Netflix ile anlaşıldı.

Almanya’nın önemli kitap fuarlarından The Frankfurter Buchmesse duyurulan haber büyük yankı uyandırdı.

Türkiye’de neredeyse 1 milyon kopya satılan Aşk, dünya çapında 37 dile çevrilmeyi başardı. Kitapta birbirlerine paralel iki hikâye konu alınıyor. Bir tarafta Ella Rubinstein, diğer tarafta Mevlânâ Celâleddin Rûmî ve Şems-i Tebrîzî ikilisi. Ülkemizde Doğan Kitap tarafından pek çok alternatif baskısıyla karşımıza çıkan kitap, Elif Şafak adını geniş kitlelere duyurulmasına oldukça katkı sağlamıştı.

Kitabın konusu ise kısaca şöyle, Ella Rubinstein adlı bir Amerikalı kadın ile Aziz Zahara adlı bir tasavvufçunun güncel hayattaki dünyevi aşkı ile Şems ve Mevlana arasında geçen mistik aşkı birlikte ele alan bir konudur. Şems ile Mevlana'nın mistik aşklarını anlatan Aşk Şeriatı adlı kitap,  Zahara ile Ella'yı bu mistik aşka benzer dünyevi bir aşk ile birbirine bağlamıştır. Şems ile Mevlana'nın mistik aşkları ile Zahara'nın mistik kimliği Ella'yı büyüleyecek, kırk yaşında evli ve üç çocuklu bir ailesi olduğu halde Ella'nın hayatında topyekûn bir değişim meydana gelecektir. Romanın konusu aşk adına yaşanmış verilmiş büyük sınavlar ve ilahi aşkların hüzünlü neticeleridir.

3_790x445

Netflix geçen ayda Ahmet Ümit'in roman baş karekteri Başkomiser Nevzat’ı dizi karakteri olarak çalışma yaptığını duyurmuştu. Netflix yapımı dizide Başkomiser Nevzat'ı Çetin Tekindor ya da Uğur Yücel'in canlandırması bekleniyor.

Ahmet Ümit'in Karanlıkta Koşanlar, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Kavim, Sultan'ı Öldürmek, gibi romanlarının ve Çiçekçinin Ölümü, Tapınak Fahişeleri çizgi romanlarının başkarakteri olan 'Başkomiser Nevzat'ı Netflix'te dizi karakteri oluyor.

Ahmet Ümit ise Netflix'in çekeceği dizide, Başkomiser Nevzat karakterini Çetin Tekindor ya da Uğur Yücel'in canlandırmasını istiyor. Hazırlık aşamasında olan dizi için iki ünlü oyuncuya da teklif götürülecek.

Başkomiser Nevzat karakterini daha önce Karanlıkta Koşanlar'ın televizyon uyarlamasında Uğur Yücel, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir'in sinema uyarlamasında ise Çetin Tekindor oynamıştı.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.