Öğrenci Kariyeri Banner

Ekran Başında Olanlara: "Ekran Önünde Geçirilen Süre Gençlerin Psikolojisini Etkilemiyor."

Ekran Başında Olanlara: "Ekran Önünde Geçirilen Süre Gençlerin Psikolojisini Etkilemiyor."
Oxford Üniversitesinin yaptığı bir araştırmaya göre, ergenlik çağında olan çocukların ekran önünde geçirdikleri süre psikolojik olarak beyine etkisi oldukça sınırlı olduğunu belirttiler.

Bu araştırma İngiltere, İrlanda ve ABD'deki 17 bin genç üzerinde yapıldı.  Araştırmaya göre uyumadan önce uzun süre ekrana bakmanın gençler üzerinde hiçbir psikolojik etkisi yok ve bu durum diğer sağlık değerlerinin üzerindeki etkisi ise diğer faaliyetlerle kıyaslandığında "oldukça az" verisi elde eldildi

Araştırma ortaya çıkardı ki bu etkinin çok az olduğunu ve teknoloji kullanımı ergenlik çağındaki genç için fark edilecek bir zarar vermesi için bu kişinin günde 63 saat 31 dakika fazla ekran önüne vakit geçirmesi gerekir.

Yeni aşama kaydeden bir açıklamada bulunan Psychological Science dergisi, ergenlik çağındaki gençlerin ekran önünde geçirdikleri vaktin akıl sağlığı üzerindeki etkileri yeni bir tartışma doğurdu. Baş araştırmacı Amy Orben, "Teknoloji kullanımı sosyal ve profesyonel hayatımıza entegre olduğu için, dijital ekran önünde geçirilen vakit ve bunun ergenlik çağındaki gençler üzerindeki etkisi gittikçe artan bir şekilde inceleme konusu oluyor" dedi.

Araştırmayı yürüten Amy Orben ve Profesör Andrew Przybylski bir çıkarımda bulundu. Daha önce çalışma gösterdikleri konu gençlerin ekran önünde geçirdikleri süre kendi ifadelerine dayandığını ve bunun hiç güvenilir bir tablo olmadığını söyledi.

Amy Orben ve Profesör Andrew Przybylski düşüncelerine göre, internette uzun süre vakit geçirenler bunu hafife alıyor tam tersi olarak da az vakit geçirenler ise bunu abartmadan eğiliminde.

images (1)_790x445

İzlenen İçerik Daha Önemli

Bu araştırma aynı konu hakkinda çalışan bilimciler tarafından da iyi karşılandı.Royal College'da Pediatri ve Çocuk Sağlığı Bölümü'nde çalışan Dr. Max Davie, "Ekran kullanımı ve ergenlerin sağlığı arasındaki ilişkiye dair veriden çok fikir ortaya atılıyordu. Bu araştırma bu dengesizliği ortadan kaldırmaya yardımcı oldu" dedi.

Ama yine de Davie, ekran onunda fazla vakit geçirmenin hala gençler için sorunlar yaratabilecek kanısında. Royal College'ın Psikiyatri Bölümü'nde çalışan Doktor Bernadka Dubicka ise bu araştırmanın sonuçlarının "sınırlı" olabileceği görüşünde:

"Araştırma, çocukların ekrana ne kadar baktıklarını inceliyor, ancak ne tür zararlı içerikleri izlediklerini incelemiyor. Ekran önünde geçirilen sürenin akıl sağlığını etkileyen temel etken olmadığını biliyoruz, ancak tehlikeli içerik gençler ve sağlıkları üzerinde oldukça büyük etkilerde bulunabilir."

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.