Öğrenci Kariyeri Banner

E-Kitap Okumak İsteyenlerin Mutlaka Yararlanması Gereken 15 Site

E-Kitap Okumak İsteyenlerin Mutlaka Yararlanması Gereken 15 Site
Günümüzde teknolojinin gelişmesi sebebiyle  eskiden basılı olarak okuduğumuz gazete, kitap, dergiler günümüzde yerini e-kitaplara bırakmaktadır. Eskiden yaygın olan  ''kitap kokusu olmadan, kitabı görmeden  kitap okuyamam'' düşüncesi yerini hızlı bir biçimde e-kitaplara devretmekte...  Bu sebeple basılı yayınların elektronik ortama yayılmasında da hızlı bir şekilde artan bir trendden bahsedebiliriz. Buna paralel olarak da e-kitapların geleceğine ilişkin olumlu faydaları göz önünde bulundurmakta  gerekecektir. Örneğin; girişimciler için yeni pazar marjı yaratma, küresel boyutlarda satış eğilimini artırma odaklı stratejiler izleme politikaları hızlı bir biçimde(öngörülerime göre) artacaktır.

e-book picture 2

 

Hardvard  Tıp Fakültesi'nde ise  Amerikalı doktorların yaptığı araştırmalara göre e-kitap okumanın uyku kalitesini bozduğu  ve ertesi sabah kişilerin daha yorgun kalkmasına sebebiyet verdiği; ayrıca e- kitap okuyanların basılı kitap okuyanlara göre uykuya dalma sürelerinin daha uzun sürdüğüne üstelik uyku hormonu üretilememesine dair çeşitli semptomları bulunsa da avantajları açısından irdelemenin de faydalı olacağı kanaatindeyim. Avantajlarına değindiğimizde ise uygulamalardan satın alabileceğiniz( hem ücretli hem de ücretsiz olarak) e-kitabın maliyetinin ve fiyatının, basılı kitaplara göre daha ucuz olması, kolay taşınabilir olması, yazı büyüklüklerini kendinizin ayarlayabiliyor olması ve istediğiniz zaman basılı kitap haline dönüştürebiliyor olmanız sayılabilir.

e-book pictures 3             E-kitap okuyabileceğiniz sitelerden en önemli bulduklarımı sıralamak istiyorum:

1)Bookz

Oldukça geniş ve kapsamlı, birçok dil seçeneği bulunan en abuk sabuk kitapları bulabileceğiniz bir sitedir.

2)Pdfdrive.com

23 milyondan fazla ücretsiz pdf dosyası içeren site. Sayfa sayısına göre filtreleme ve sıralama özelliği yapabilirsiniz.

3)Freecomputerbooks.com

Bilgisayarla haşır neşir olanlara, bilgisayarla alakalı yeni bir şeyler öğrenmek isteyenlerin ilgilenebileceği bir site, ayrıca 33.000'den fazla ücretsiz kitaba da erişebilirsiniz.

4)Snipfiles.com

Yabancı kitapları bulabileceğiniz ve indirebileceğiniz bir sitedir.

5)Aldiko

Epub, pdf formatındaki kitaplar için oldukça elverişli olan bir uygulama olarak karşınıza çıkmaktadır. Ayrıca; not ekleme özelliği de bulunmakta, bunun yanı sıra eğer kitap okurken reklam görmek istemiyorsanız premium  sürümünü de kullanabilirsiniz.

6)Fbreader

Okuduğunuz kitap veya metnin yazı tipini ve rengini değiştirebilme seçenekleri açısından bunun yanısıra gece modunu seçerek göz yormayan bir ambiyansta kitap okumayı zevk haline dönüştüren bir uygulamadır.

7)Kindle

Amazon'un çok sayıda platformda birden kullanılabilen bir e-kitap uygulamasıdır. Ayrıca sesli kitaplardan da yararlanabilirsiniz.

8)Issuu

Binlerce kitaba, makalelere ve dergilere erişebileceğiniz tanınmış yazarların en güncel kitaplarını da bulabileceğiniz bir platform bunun yanı sıra hesap açmadan da kitapları okuyabilmeniz mümkün. Eğer Issuu'ya kayıtlı bir hesabınız varsa bazı yazarların kitaplarını indirebilme seçeneği de mevcuttur.

9)Manybooks.net

Binlerce yabancı eseri bulabileceğiniz bir diğer sitedir.

10)Nook

Mobil cihazlarda gelişmiş bir okuma deneyimi sunan Nook; 2,5 milyona yakın kaynak kapasitesiyle ücretsiz kitap, gazete ve dergi erişimine açık olması bakımından popülerdir. Geliştirilmiş kişiselleştirilme seçeneği ile okuduğunuz kitapların yazı tipini ve temasını kendi zevk çizginize göre belirleyebilme imkanı da bulunmaktadır.

11) Safari Books Online

30.000 den fazla kitaba, videoya, teknoloji ve iş yaşamına dair kitapları bulabileceğiniz bir sitedir. 10 günlük ücretsiz deneme süresinden  sonra ise aylık 39 dolar ödeyerek bu siteden profesyonel bir şekilde faydalanabilirsiniz.

12)Book Boon

Öğrenciler ve öğretmenler için tasarlanmış, eğitim kitaplarını bulunduran bir diğer site. 30 günlük ücretsiz kullanım süresi ve 800 kitabı bedava indirebilme seçeneğinden sonra aylık 4 dolar civarı ödeme yaparak siteyi kullanabilirsiniz.

13)Wattpad

Milyonlarca ücretsiz e- kitaba erişme olanağı sağlayan site  ayrıca üyelerinin kendi kitaplarını ve makalelerini yayınlama imkanı da sunmaktadır.

14)Yazardefteri.net

Reklamların az olduğu bu sitede yüzlerce e-kitap indirebilirsiniz. Ayrıca bu sitede kitap istek sistemi de mevcut.

15)Kobo

Okuduğunuz ekranın boyutunu, ekran parlaklığını kendi kişisel zevklerinize göre ayarlayabileceğiniz bir e-book uygulaması; üstelik okuma alışkanlıklarınıza göre size uygun kitap önerisi sunan bir uygulama olarak karşınıza çıkmaktadır.

Bonus olarak  bunlara ek olarak e- kitap satan yerli siteler de mevcut... Örneğin; altkitap, babil, dr.com,  idefix ve kitapyurdu.com'dan e- kitap satın alabilirsiniz.

Sevgilerimle...

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.