Öğrenci Kariyeri Banner

Düşündüğünüzden Daha Zeki Olduğunuzun 13 Kanıtı

Düşündüğünüzden Daha Zeki Olduğunuzun 13 Kanıtı
Kolayca Dikkatiniz Dağılmıyorsa

Uzun süre boyunca odaklanmış kalabilen ve dikkat dağıtıcı unsurları duymazdan gelebilen insanların oldukça zeki olduğunu belirtiyor Frank Zhu.

1

Gece Baykuşuysanız

Araştırmalara göre, sabahın ilk ışıklarına kadar ayık kalmak sizin daha akıllı olduğunuzun bir göstergesidir. 2009’da yapılan bir araştırmanın sonucu bize açıkça göstermiştir ki; binlerce genç yetişkinin IQ seviyesi ile uyku düzenlerinin arasında bir bağlantı var.

1

Koşullara Kolay Uyum Sağlayabiliyorsanız

Zeki insanlar esnektirler ve farklı koşullarda da başarılı olabilirler. Yapılan araştırmalar sonucunda, zekanın çevreyle başa çıkarak kendi davranışlarını değiştirmekle veya çevreyi kendine uyarlamakla doğru orantılı olduğu kanıtlanmaktadır. Donna F. Hammett bir yazısında zeki insanların karışıklıklara ve kısıtlanmalara aldırmaksızın bu sorunlara kolayca adapte olabildiklerini belirtmiştir. Yakın zamanlarda yapılan psikoloji araştırmaları da bu düşünceyi doğrular niteliktedir.

1

Ne Kadar Çok Bilmediğinizi Fark Edersiniz

Zeki kişiler bir konuya hakim olmadıklarında veya bir konu hakkında yeterli bir bilgiye sahip olmadıklarını bilmediklerinde bunu kabul edebilir ve rahatlıkla “Bilmiyorum.” diyebilirler. Bu sayede bilmediklerini öğrenebilir, kendilerini eksik buldukları konularda geliştirebilirler.

1

Doymak Bilmeyen Bir Meraka Sahipseniz

Albert Einstein “Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım.” demiştir. Keyzurbur Alas da ekliyor, “Zeki insanları, başkalarının çantada keklik olarak gördüğü cepte gördükleri konular büyülenmiş hissettirir.” IQ testlerinin sonuçları da bunu onaylar nitelikte.

1

Eğer Açık Fikirliyseniz

Akıllı insanlar yeni fikirlere ve fırsatlara karşı kapatmazlar. Başka görüşleri geniş fikirlilikle ve takdir ederek kabul ederler. Psikologlar da açık görüşlü insanların SAT gibi sınavlarda zeka testlerinde daha yüksek skor alma eğiliminde olduklarını açıklamışlardır

1

Yalnızlıktan Hoşlanıyorsanız

Bazı araştırmacılar zeki insanların daha bireysel olduklarını savunuyor. Kendilerinin dostları olmayı başarabilip bundan zevk aldıklarını belirtiyor. British Journal of Psycology’e göre daha akıllı olan insanların sosyalleşmekten diğer insanlara göre daha zevk aldığı açıklanmıştı

1

İrade Gücünüz Varsa

Zoher Ali’nin bir yazısına göre düşünmeden hareket etme konusunda dirayetli olmalısınız ve bir işe başlamadan önce plan yapmalı, hedeflerinizi belirlemeli, farklı stratejiler keşfetmelisiniz. Ne olursa olsun planınızdan sizi caydıracak faktörlere karşı da dikkatli olmalısınız.

Bilim insanları irade gücü ile zeka arasında bir bağlantı keşfetmişlerdir. Katılımcılara bir deney yapılmıştır, bu deneyin amacı şudur: Sizlere daha az ama anında bir ödeme yapılacak veya gelecekteki bir tarihte daha yüksek bir ödeme yapılacak. Sonuçlara göre daha fazla ve daha geç ödeme planını kabul eden insanların zeka testlerinde daha yüksek aldıkları ortaya çıkmıştır.

1

Komikseniz

Evet yanlış duymadınız, zeki insanların mizah anlayışının gelişmiş olduğu kanıtlanmış bir gerçektir. New Mexico Üniversitesi'nin yapmış olduğu bir araştırma sonucu daha komik çizgi film başlıkları yazan insanların ve hatta profesyonel komedyenlerin IQ testlerinde ortalamadan daha yüksek çıktığı kanıtlanmıştır.

1

Başkalarının Yaşadıklarına Karşı Duyarlıysanız

Akıllı insanlar başkalarının düşüncelerini, hislerini anlayabilir ve hissedebilir. Bazı psikologlar empati yeteneğinin duygusal zekanın temelini oluşturduğunu dile getiriyor. Duygusal zekası yüksek insanlar yeni insanlarla konuşmayı ve onların hakkında yeni bilgiler edinmeyi tercih ediyorlar.

1

Alakasız Konular Hakkında Bağlantı Kurabiliyorsanız

Birbirinden bağımsız fikirlerde bir paralellik yakaladıkları için bu zeki insanların başkalarının kuramadığı bağlantıları kurdukları söyleniyor. April Astoria da şöyle ekliyor: “Karpuz ile sashimi (Japonlar'a özgü bir balık yemeği) arasında bir bağlantı yok sanıyorsunuz değil mi? Yanılıyorsunuz. İkisi de soğuk ve çiğ yenir.”

1

Çok Fazla Oyalanıyorsanız

Bu biraz şaşırtıcı değil mi? Mahesh Garkoti diyor ki “Zeki insanlar gündelik görevlerini ertelemeye meyillidirler, bunun en temel sebebi ise o sırada daha önemli bir işle uğraşıyor olmalarıdır.” Bu çok ilgi çekici çünkü bazı bilim insanları da zeki insanların önemli buldukları işi bile ertelediklerini söylüyor.

1

Önemli Sorulara Kafa Yoruyorsanız

Ram Kumar’a göre, zeki bireyler evren hakkında meraklı olup yaşamın anlamını sorguluyorlarmış. Ayrıca “her şeyin anlamı ne?” gibi soruları da kendilerine yöneltiyorlarmış. Bu varoluşsal karışıklık bu bireylerin stresli olmasına da sebep olabiliyormuş.

1

Özel İçerik: Nihan İnal

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.