Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyayı Teğet Geçecek Tehlike Yaklaşıyor!

Dünyayı Teğet Geçecek Tehlike Yaklaşıyor!
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından potansiyel tehdit kategorisine alınan The 2002 AJ129 isimli asteroit 4 Şubat’ta gezegenimizi teğet geçerek uzak boşluğundaki yoluna devam edecek.

Dünya’nın en yüksek yapısı olan Burj Khalifa’dan da büyük olan asteroidin hızı saatte 108 bin kilometre. Söz konusu bu hız insanoğlunun ürettiği en hızlı araçtan tam 15 kat daha hızlı.

Tahmin edildiği üzere asteroidin herhangi bir kente düşmesi sonucunda felaket kaçınılmaz olacaktır. Ancak astronomlar bir tehlike olmadığını söylüyorlar.

58e39ebc61361f0bb40848df

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yaptığı açıklamalarda herhangi bir asteroid çarpması sonucunda geleceğimizin parlak olmadığını söylüyor. Gezegenimizin göktaşı çarpmasına karşı hazır olmadığını söyleyen NASA çalışanı Dr. Joseph Nuth, American Geophysical Union’ın toplantısında yaptığı konuşmada sürpriz bir asteroide müdahale edecek sürenin olmayabileceğinin altını çizmişti.

En büyük sorunun insanoğlunun böyle bir durumla karşılaştığında neler yapacağına dair kesin yol haritasının bulunmaması olduğunu belirten Nuth, bu denli bir riski her zaman düşündürmüş ve bir öneri sunmuştur.

yildiz-kaymasi-nedir

Nuth’un önerisi, uzaya tek görevi gezegenimize çarpması muhtemel asteroidleri incelemek olan bir araç göndermek. Yeterli ödeneğin ayrılması durumunda bu aracın bir yıl içinde göreve başlayabileceğini belirten Nuth, söz konusu aracın gezegenimize çarpa olasılığı olan asteroidleri durdurabilecek kapasitede olacağını da sözlerine eklemiştir.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.