Öğrenci Kariyeri Banner

Dünya'nın En İyi Üniversitelerinden Online Dersler

Dünya'nın En İyi Üniversitelerinden Online Dersler
 

RADIO-COURSERA 05-11-13-

Cousera, neredeyse  her bölümden öğrencinin kendine uygun  ders bulabileceği bir site. 25 milyonluk kullanıcıya ulaşan sitede  dünyanın top üniversitelerinden ders alabilir ve  Türkiye'de alabileceğiniz sertifika fiyatlarına bu sitede daha profesyonel insanlardan sertifika alabilirsiniz. Coursera 'nın mobil uygulaması da mevcut.

 

204197039_1280x720

Udemy  çevrimiçi ücretli ve ücretsiz eğitim sunmakta . İki türk girişimcinin açtığı bu sitede Pazarlama , yazılım ,kişisel gelişim ,tasarım ,işletme alanlarında ders içerikleri bulunmakta maalesef fen , psikoloji, sosyoloji gibi alanlarda eğitim vermemektedir. Ayrıca bu sitede ders vererek de para kazanabilirsiniz.

 

curious

Aklınıza gelebilecek her konuda içeriğe sahip bir site; yoga, yazılım, politika, biyoloji, İspanyolca , Çince ,stil ve güzellik, tarım, matematik mühendislik gibi birçok farklı  konularda öğretici videolara sahip. Üstelik bu videolar Harvard, Stanford, Cornell Üniversiteleri tarafından hazırlanıyor.

 

edx

Edx MIT ve Harvard tarafından yönetilen bir eğitim sitesi. Derslerin başlama  saatlerini takip ederek online ders alabilirsiniz. Aynı zamanda  'Honer Code ' doğrulama kodu ile de ücretsiz sertifika edinebilirsiniz. Fakat sitenin türkçe seçeneği yok.

 

Coursmos-

Coursmos mikro  bir ders sitesi ve derslerin genel olarak süreleri kısa olmakla birlikte bu dersler üniversite hocaları tarafından veriliyor. Bazı dersleri ücretli ama ücretsiz de birçok değerli derslere ulaşmanız mümkün . Örneğin; Yale üniversitesinin ders videolarının çoğunluğu açık ve sosyoloji, psikoloji gibi bölümlerde iseniz bu videolar izlenmeye değer. Tabi ki daha farklı alanlarda da Yale'in ücretsiz dersleri sitede var.

 

4

Highbrow  tarih, sanat, psikoloji, sağlık gibi alanlarda kendinizi geliştirmenizi sağlayacak içerik yönünden zengin bir site. Ücretsiz ders alabileceğiniz bu sitede dersleri de  mailinize gelebilecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

 

sd

Bu site de yaratıcılığınızı sınayan bir eğitim sitesi  ve 30 gün ücretsiz kullanım hakkına sahip oluyorsunuz.  Dizayn, teknoloji, film, senaryo, craft alanlarında yaratıcı ve bilgilendirici videoları her sitede bulunabilecek türde değil .

 

7

Dünyadaki en iyi teknoloji ve bilim üniversitesi olarak bilinen Massachusetts Instute of Technology 'nin ders videolarının bulunduğu site hem ücretsiz hem de türkçe içeriğe sahip.

 

 

58İTÜ, Yeditepe ve Boğaziçi Üniversiteleri'nin  derslerinin bulunduğu siteden Başarı Belgesi ve Sertifika  alabilirsiniz. Siteden hem ingilice hem de türkçe ders alabilmeniz mümkün.

 

udacity

Stanford akademisyenlerden biri olan Sebastian Thrun'un  2011 yılında kurduğu ücretsiz ders içeriği olan Udacity daha çok bilgisayar ve mühendislik dersleri hakkında eğitim vermektedir.

 

Bunlara ek olarak da üniversitelerin kendi online ders sitelerinden de yararlanabilirsiniz.

Stanford Üniversitesi - Stanford Online

Harvard Üniversitesi- Harvard Extension  (Sertika Alınabilir.)

Yale Üniversitesi- Open Yale Courses

 

 

 

 

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.