Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En İlginç Okulları

Dünyanın En İlginç Okulları

Eğitim dünyada en temel sistemdir. Nerede olursa olsun eğitim almaya hazır canlılarız...

Dünya üzerinde doğduğumuz andan itibaren öğrenmeye ve eğitim görmeye açık canlılarız. Okulda eğitim almanın ise bambaşka bir tadı vardır. Alışkın olduğumuz okulda eğitimin yanı sıra dünyanın en ilginç sınıflarını sizlerle paylaşacağız. 

Eğitim hiçbir şekilde engel tanımaz. 

Mağara İçerisindeki Sınıf 

Mağara İçerisindeki Sınıf 

Çin'in güneyindeki Guizhou vilayetinin bir köyünde çocuklar bir mağarada ders yapıyolardı. Totelde beş sınıfın olduğu okulda, taş bir patika yolda yaklaşık bir veya iki saat arası yürüyerek her sabah okula gitmek zorundaydı. Çin hükemeti 2011 yılında Çin halkını Neandertal gibi gösterdiği için bu okulu kapattı. 

Otobüsten Oluşan Sınıf

Otobüsten Oluşan Sınıf

Hindistan'ın Hyderabad şehrindeki maddi durumu iyi olmayan kesimin otobüsten sınıfa dönüştürülen okulda eğitim görmektedir. Hindistan'da okuma ve yazma oranının düşük olduğu bu okulda CLAP Vaktı tarafından destek görüyor. 

Okyanusun Ortasında Bulunan Okul 

Okyanusun Ortasında Bulunan Okul 

Vietnam'da bulunan okyanusun ortasında kurulan bu okul Cua Van'da bulunmaktadır. Çocuklar okula her gün kürek çekerek gitmektedir. 

Uçak İçerisindeki Anaokulu 

Uçak İçerisindeki Anaokulu 

Tiflis'in güneyindeki Rustavi konumunda yer alan bu anaokulundaki çocuklar uçak içerisinde eğitim görmektedir. Günümüzde de hala çalışan bu uçak, Sovyet döneminden kalmıştır. 

Açık Hava Eğitimi

Açık Hava Eğitimi

Afganistan'ın Langman konumunda bulunan bu sistemde kız öğrenciler eğitim görmektedir. Kırsal alanlarda açık havada ders görmektedirler. 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.