Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Dikkat Çeken Öğrenci Yurtları!

Dünyanın En Dikkat Çeken Öğrenci Yurtları!

Öğrenci yurdu dediğimizde pek çoğumuzun aklına baktığımız anda sırtımıza ağrı saplanan yataklar, bitmeyen duş kuyrukları, lezzetsiz ve bol yağlı yemekler geliyor. 
Zaman içerisinde ülkemizdeki yurtlarda da birtakım güzel ilerlemeler kaydedildi diyebiliriz. Ancak bu yurtlara bakınca da insan kaderine isyan etmiyor değil.
En azından gözümüz gönlümüz açılsın, belki birilerine de ilham verir diyerek dünyanın en iyi ve en dikkat çeken öğrenci yurtlarını aşağıya bırakıyoruz...

Tietgen Öğrenci Yurdu - Danimarka

27 bin metrekare alana kurulan yurtta toplam 360 oda bulunuyor. İçerisinde spor salonu, müzik odası, mutfak gibi alanlar bulunan yurdun mimarisi bakmalara doyamayacağımız cinsten.

Simmons Öğrenci Yurdu (Simmons Hall) - ABD


  
Uzay üssünü andıran mimarisiyle dikkat çeken Simmons Hall, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü lisans öğrencilerine ev sahipliği yapıyor.

Uzay Kutusu (Spacebox) - Hollanda


 

Tek kişilik 300 adet ondanın yer aldığı, rengarenk kutucuklardan oluşan görüntüsüyle göze çarpan Spacebox, Utrecht Üniversitesi’nin kampüsünde yer alıyor. 

Liman Kent - Fransa
 

Liman kenti olan La Havre'de yer alan yurt, şehrin konseptine uygun şekilde konteynırların üst üste yerleştirilmesi sayesinde bu görüntüyü almış.

Olimpiyat Köyü Öğrenci Yurdu - Almanya


 
1972 Münih Olimpiyatları’nda sporcuların kaldığı olimpiyat köyü, 2008 yılında yenilenerek öğrenci yurdu haline getirilmiş. 1800 adet daire bulunan köyde yaşayanların neredeyse tamamı öğrenci.
 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.