Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Büyük Drone Otoyolu Kuruluyor!

Dünyanın En Büyük Drone Otoyolu Kuruluyor!

İngiltere, 263 km uzunluğunda otonom drone otoyolu için çalışmalara başladı. Oluşturulması planlanan güzergah, dünyanın en büyük otonom drone otoyolu olacak.

Birçok ülke, insansız hava araçları konusunda yeni düzenlemeler hazırlıyor. İngiltere, dünyanın en büyük otonom drone otoyolu için hazırlıklara başladı. Oluşturulması planlanan güzergah, dünyanın en büyük drone otoyolu ünvanına sahip olacak.

Proje İçin 273 Milyon Sterlin Ayrılacak!

İngiltere, Cambridge ve Rugby başta olmak üzere kasabalar ile şehirleri biri birine bağlayan 263 km uzunluğunda güzergah oluşturacak. Skyway (hava yolu) olarak da adlandırılan bu güzergah, dronlar için otoyol görevinde olacak.

Plan hakkında verilen bilgilere göre, proje için 273 milyon sterlin ayrılacak. Proje kapsamında Scilly Adaları ve İskoçya’ya ilaç taşıyan drone ağı oluşturulacak.

İş, Enerji ve Endüstriyel Stratejiden Sorumlu Devlet Bakanı Kwasi Kwarteng, “2019 yılından bu yana ilk kez düzenlenecek Farnborough Uluslararası Hava Gösterisi’nde detayları paylaşacağız. Sektörün daha düzenli hale gelmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Geliştirdiğimiz projeler sayesinde havacılık sektörü daha fazla büyüme fırsatı yakalayacak.” şeklinde açıklamada bulundu.

Havacılık teknolojisi şirketi Altitude Angel baş işletme görevlisi Chris Forster, drone otoyolunun potansiyelini vurguladı. Forster, “Lojistik, asayiş ve tıbbi teslimat gibi önemli alanlarda işimizi kolaylaştıracak. Bu tarz hava sahalarına erişim için talep oldukça yüksek. Afrika’da karayolu altyapısı kötü durumda olduğu için aşıların teslimatını otonom dronlar ile gerçekleştirdik.” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.