Öğrenci Kariyeri Banner

Dünya’nın En Yalnız Canlısı ‘’Arbre Du Tenere’’

Dünya’nın En Yalnız Canlısı ‘’Arbre Du Tenere’’
Yalnızlık, hiçbir canlıya mahsus değil der dururduk. Lakin, öyle değilmiş. Bir konuşabilse de dinleyebilsek onu... Gerçekten dünyamız çok ilginç hayat hikayeleriyle dolu. Bir de Tenere Ağacının üzücü hayat hikayesini okuyalım.

1470064824_poteryannye-sokrovischa-3

Tenere ağacı Kuzey Nijer’de Sahra Çölü'nde bulunan akasya türünde olup dünyanın en izole edilmiş ağacı olarak bilinmektedir. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bu ağacın ünlü olmasının sebebi yalnızlığıdır. Çünkü en yakın ağaç sadece 400 kilometre (250 mil) çap uzaklığında olmasıdır.

tree1-958x549

Terere bölgesinde bulunan göçebe Tuareg halkı kutsal kabul ettikleri ağacı beslemek için yanına giderlerdi. Yaşı belirlenemeyen bu ağacın yok olan ormanın çöldeki tek temsilcisi olduğu varsayılıyor. 1930 da Avrupalı askerler tarafından keşfedilen bu ağaç sonrasında  harita çizimlerinde büyük yol gösterici olmaya başlamış.

8

Tenere ağacının en üzücü olayı ise 1973 yılında olmuş. Koskoca çölde ironik bir şekilde, Libyalı bir sarhoş kamyon şoförünün yalnız olan bu ağaca çarpmasıyla ağaç kuruyarak ölmüş. Şuan bu yalnızlık timsali olan ağaç müzede sergilenmekte.

10758088

İnsanoğlu olarak boş verişimizin belki en duyulmamış örneği 400 km çapta sadece bir tane canlıyı katledişimiz her ne dersek diyelim cümleler kifayetsiz kalıyor. Biz bilinçsizce hareket ettikçe doğa bize küsüyor fakat bilmiyoruz ki doğa her zaman üstün çıkacaktır.

Unutmayalım ki; Hepimizin tek bir evi var. :)

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.