Öğrenci Kariyeri Banner

Doritos'tan Kulaklarımızın Pasını Silen Kampanya!

Doritos'tan Kulaklarımızın Pasını Silen Kampanya!
Yaşadığımız yüzyılda insanlığın nabzını tutan tek şey teknoloji. Hayatımızı saran bu gelişim her geçen gün daha çok merkezimizde olmayı başarıyor. Bundan, pazarlama ve reklam dünyası da nasibini almış durumda. Markalar önceleri sadece ürün pazarlamaya odaklanırken, son zamanlarda tüketiciyi hedef noktası haline getirmiştir. Artık televizyonda ürün pazarlama yerine tüketicilerin ilgilerini çekebilecek farklı yöntemler denenmektedir. Pazarlamada gelinen bu önemli noktada, firmalar tarafından diğer rakiplerine ve gençlere ilham verebilecek çok güzel ürünler bulunmaktadır.

Yaratıcılık muazzam bir fikrin ham maddesidir ve günümüzde bu ham madde ile teknolojiyi yoğurmak ses getirebilecek güzel projenin ilk basamağıdır. Aslında bakarsanız firmaların hayatta kalabilmesinin ve bilinirliğini sürdürebilmesinin en önemli etkenlerinden birisi de budur. Bu konuda bir sürü örnek verilebilir ama son zamanlarda beni en çok etkileyen Doritos'un reklam kampanyası oldu. Doritos, filmlerini merakla beklediğimiz ve beğenerek izlediğimiz Marvel ile anlaşıp Galaksinin Koruyucuları filmi ile iş birliği yaparak çok orijinal bir reklam kampanyası oluşturmuştur. Rakiplerine taş çıkaran bu kampanyada müzik sevdalıları için büyük bir atılım gerçekleştirmiş durumda. Doritos, mp3 oynatabilme özelliğine sahip cips paketleri ile karşımıza çıkmıştır. Doritos'un sınırlı sayıda ürettiği bu cips paketlerinden, kulaklık ile '' Flash Light, Father and Son ve Southern Nights '' gibi güzide parçaların da bulunduğu  Galaksinin Koruyucuları film müziklerini dinleyebileceğiz. Bu kadar orijinal bir fikir bulmuşken, Doritos biraz da şov yaparak paketlere şarj edilebilme özelliği eklemiştir. Yani bir paketi şarj ettiğiniz sürece ondan sıkılana kadar müzik dinleyebileceksiniz. Bu paketler 28 Nisanda Galaksinin Koruyucuları'nın vizyona girmesiyle beraber Doritos'un Amazon'daki  sayfasından satışa sunulmuştur. Sınırlı sayıda üretilen bu paketleri almayı düşünüyorsanız sizi üzebilecek bir haberim var. Stoklar kısa sürede tükenmiştir. Çok da teknoloji harikası bir ürün olmamasına rağmen bu ürünü kaçırdığım için kendi adıma üzülmedim diyemem. Bu üzüntüyü bir kenara bırakıp reklam kampanyasının cazibesinden biraz uzaklaşarak ekranın arka yüzü hakkında birkaç konuya değinmeden geçemeyeceğim. Doritos, sadece bir cips markasına olmasına rağmen günümüzün şartlarını göz önüne alarak insanların günlük yaşamında asla vazgeçemeyeceği şeyleri hedef noktası olarak almıştır. Şu an kafelerde, toplu taşımada, evde, iş yerinde yani her yerde yanımızda bulundurduğumuz müzik ve teknoloji bizim hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Bu iki önemli kaynağı harmanladıktan sonra geriye pek de bir şey kalmamaktadır. Yani demek istiyorum ki; yapmak istediğiniz iş büyük ya da önemli olmasa bile yapacağınız işi küçümsemeyin, hedef noktanızı iyi belirleyin ve durum analizi yapmaktan çekinmeyin.

Son olarak söylemek istiyorum ki; Doritos'un bu girişimi rakiplerine ters köşe yapmış ve reklam dünyasını etkilemiştir. Dileğim böyle orijinal fikirlerin her zaman var olması ve bizim bunlardan ilham alıp daha da yaratıcı fikirler üretmemizdir.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Yeni gelişmeler ile beraber olana kadar mutlu kalmanız dileğiyle :)

Özel İçerik Şerife Gökdaş

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.