Öğrenci Kariyeri Banner

Dolu Yağışını Fırsat Bilen Markalar

Dolu Yağışını Fırsat Bilen Markalar
Günlerce tüm Marmara Bölgesi'ne şiddetle dolu yağışı uyarısı yapıldı. İstanbullular bir önceki dolu yağışı yüzünden binlerce liralık hasarlarla karşılaştı. Bir kere sütten ağızları yanınca yapılan bu uyarıyı dikkate aldılar ve ortaya rengarenk manzaralar ortaya çıktı. Twitter'da ve Instagram'da yapılan bu rengarenk paylaşımlara kayıtsız kalamayan bazı markalar bu krizi avantaja çevirerek ortaya daha da renkli görüntülerin çıkmasını sağladı.

İşte sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile gerçek zamanlı pazarlama örneği gösteren markalar.

1.IKEA
Dolu yağışını ilk avantaja çeviren marka IKEA oldu. İnsanlarının arabalarını halı ve kilimlerle kaplamasını fırsat bilen IKEA yaratıcı sosyal medya paylaşımı ile tüm beğenileri topladı. IKEA, Instagram’dan yaptığı ‘’Sonraki doluda daha renkli görüntüler sergilemek isteyenlere…’’ paylaşımı ile arabaların üstündeki halılarını fiyatlarıyla birlikte görücüye sundu. Bu paylaşım binlerce insanın dikkatini çekerek gönülleri fethetti.

ikea

2.VESTEL
IKEA'dan sonra dolu yağışını fırsat bilen bir diğer marka Vestel oldu. Vestel de Twitter üzerinden attığı ‘’Vestel klima yaz sıcağından, Vestel kutusu yazın yağan doludan kurtarır.’’ tweeti ile reklam furyasına katıldı.

DgpKMtwW4AINjD_

VESTEL

3.MAPFRE
Dolu yağışını fırsat bilen bir diğer marka ise Mapfre Sigorta. Mapfre Sigorta’nın Twitter’ da ‘’Hangisi Mapfre Sigorta’lı?’’ diyerek bir tweet paylaşmıştır. Tweet ile birlikte paylaşılan görselde halı ve kilimler ile korunan araçların dışında yalnızca bir aracın olduğu görülmektedir. Mapfre Sigorta aracın doludan korunmamasını avantaja çevirerek hem markasının reklamını yapmış hem de sigorta kullanan insanların her koşulda güvende olduğu mesajını vermiştir.

mapfre

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.