Öğrenci Kariyeri Banner

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Neler Oluyor?

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Neler Oluyor?
32533271005



İddiaya göre Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki öğrenciler sınavlar mazeret gösterilerek madur edilmekte. Üniversitede eğitim görmekte olan ekip arkadaşlarımızdan Sultan Merve Oku haksızlığa sesiz kalamayacaklarını belirterek durumu anlatan bir haber hazırladı. Öğrenci arkadaşlarımıza destek olabilmek adına haberi okumanızı ve haksızlığın devam etmemesi adına paylaşarak seslerini duyurmakta yardımcı olmanızı rica ediyoruz. Haber;


Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu bu sene eğitim tam ortasında geçme notunu 70 iken 80 yaptı. DEÜ, daha sonrasında ise eğitimi zayıflattı. Zaten eğitime diğer üniversitelerden geç başlayan YDY, upper intermediate’e kadar eğitim alınması gerektiğini belirtti. Ekim’in ilk haftası eğitime başlandı. Hal böyle olunca Dokuz Eylül Üniversitesi’nde neredeyse tüm bölümlerin finalleri bitmesine rağmen YDY de eğitim 20 Haziran 2014 cuma gününe kadar devam etti ve bir çok sınıf upper intermediate kitabını hiç görmedi. Final ise 30 Haziran – 1 Temmuz 2014 tarihlerindeydi.

4 modül eğitimi alan öğrencilerin bir çoğu tüm bu modülleri başarıyla geçmişti. Final sınavının kendilerine uygun düzeyde olacağını düşünen öğrenciler sona anda final sınavının tüm öğrenciler için aynı olacağını öğrendiler. Oysa upper intermediate kitabını hiç görmeyen öğrenciler vardı ve sınav upper intermediate seviyesindeki öğrencilere göre hazırlanacaktı. Bu kadar kargaşanın arasında öğrenciler ilan panolarına asılan kişi başı ücreti 125 Türk Lirası olan bütünlemeye hazırlık kursuna hiç ilgi göstermedi. Final gününe bin bir umutla, bin bir çabayla çalışan, yaz günlerinde oturduğu yerde sucuk gibi olan öğrenciler, tüm gayretleri ve geriye kalan ortalama 2–2,5 aylık yaz tatilini düşünerek final sınavına hazırlandı. Ancak sonuçlar tüm öğrencileri şaşırttı. Final sınavı da modül sınavları gibi listening, speaking, writing ve test sınavlarından oluşuyordu. Test sınavı hariç tüm sınavlar öğrencilerin beklediği gibiydi. Fakat öğrenciler test sınavına girdiklerinde sene boyunca hiç öğrenmedikleri birbirinden zor 100 soru ile karşılaştılar. Zorluğa rağmen sınavını tamamlayan ve geçeceklerine inanan öğrenciler sonuçlar açıklandığında büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Final sonuçları açıklandığında 6000 öğrenciden final sınavına girerek başarılı olan kişilerin sayısının yaklaşık 500 kişi olduğu söylenmektedir. Öğrencilerin bir çoğu içinde bulundukları modül sistemindeki tüm sınavları başarıyla geçmelerine rağmen final sınavından beklediklerinin çok altında notlar alarak başarısız sayılmışlardır.

Bugün Dokuz Eylül üniversitesi 2013 – 2014 yılı hazırlık eğitimi alan öğrenciler, yazıldıkları kişi başı ücreti 125 Türk Lirası olan bütünleme kursunda eğitim almak yerine İngilizce ezber test çözme yöntemlerini öğretmektedirler. Ayrıca bu öğrenciler materyal adı altındaki fotokopileri almak zorunda bırakılmıştır.Henüz bütünleme sınavına girmemiş öğrenciler ilan panolarına asılan mufiyet sınavına hazırlık kursunun ilanları ile tekrar hüsrana uğradılar.

Sonuçlar açıklandığından beri öğrenciler tüm sosyal medyada bu haksızlığı duyurmaya çalışıyorlar. YDY yönetiminin 1 sene emek verdikleri hazırlık sınavından hak ettikleri halde geçemeyen öğrencilerin sesini duymasını umut ediyoruz.


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.