Öğrenci Kariyeri Banner

Diyarbakır Yüksek Kahve'den Dama Şampiyonluğuna!

Diyarbakır Yüksek Kahve'den Dama Şampiyonluğuna!
Diyarbakır'ın Ofis semtindeki Yüksek Kahve, dama şampiyonu çıkarmanın gururunu yaşıyor!

Türkiye'nin birçok kentinde dama turnuvalarına katılan Nihat Aydın, 2013 yılında Türkiye Şampiyonu olmuş. Çocukluğundan gelen bu tutku ona birçok başarı sağlamış.

2018'de Fadi Umran'ın, Lübnan'da Haziran ayında organize ettiği turnuvaya Türkiye'yi temsilen katılan Nihat Aydın verdiği bir röportajda şöyle söylüyor: "İstanbul'dan Ogün Tanker ve Faik Yıldız ile birlikte Lübnan'dan birincilik ile döndük. İki hafta önce de Kuveyt'te Dünya Dama Turnuvası'na katıldım, 7 ülkeden yaklaşık 50 kişinin katıldığı turnuvada 9 kişi ile karşılaştım, 7 kişiyi yendim, 2 kişi ile berabere kaldım. Turnuvanın birincisi oldum."

dama

İyi oyuncu olmanın iyi bir izleyici olmaktan geçtiğini savunan Nihat Aydın, sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Çocukken o kadar çok dama ile ilgili düşünürdüm ki, neredeyse diğer aktiviteleri ihmal ediyordum. Rakiplerimi nasıl yenebilirim diye hamleleri düşünerek yatardım. Daha iyi oynayan birini görünce daha çok merak saldım, oynama şevkim arttı. Türkiye'de kim iyi oynuyor diye hep iyi oyuncuların peşinden gittim, iyi oyuncular nasıl oynuyor hep takip ettim. Ama vazgeçmedim".

15 yaşındayken Diyarbakır'ın en iyilerinden birinin yendikten sonra, iyi bir dama oyuncusu olduğunu fark eden Nihat Aydın, şöyle söylüyor: "Diyarbakır için eskiden damanın başkenti deniyordu. Çok iyi oyuncuları yıllarca izledim. Heci Mihemed Simaqî adında çok iyi bir dama oyuncusu vardı, damaya adeta aşıktı. Onu kolay kolay kimse yenemiyordu. 15 yaşında onunla oynadım ve onu yendim. Yaşlandığı için yenebildiğimi düşünüyorum ama o beni çok takdir etmişti; oyunumu, hamlelerimi çok beğendiğini söyledi. Sözleri bana cesaret verdi, özgüvenimi arttırdı. Bana el verdi diyebilirim. Ben de o günden sonra damadan vazgeçmedim."

Gıda sektöründe çalışan genç oyuncu, damanın hayatında çok yer kapladığını söylüyor. "Bazen beynimi dinlendirmek için bilinçli olarak birkaç hafta oynamıyorum. Dama da satranç gibi bir beyin sporu ama en büyük kazanımı sabretmeyi öğretmesi. Sabırlı değilseniz, iyi bir dama oyuncusu olamazsınız" diyen Nihat Aydın, dama sayesinde çok iyi dostlar edindiğini söylüyor.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.