Öğrenci Kariyeri Banner

Disney+, Metaverse Evrenine Adım Atıyor!

Disney+, Metaverse Evrenine Adım Atıyor!

Walt Disney patronu Bob Chapek, verdiği bir röportajda şirketin geleceğe yönelik planlarından bahsetti. Yapılan açıklamalara göre Walt Disney, metaverse dünyasına girmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Türkiye'de de hizmet vermeye başlamasıyla ülkemizde yakın takibe alınan Disney+'ın çatı şirketi Walt Disney, iki yılda bir düzenlenen hayran buluşma etkinliği D23 Expo'yu geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Etkinlikler kapsamında sahne alan isimlerden biri de Walt Disney'in patronu Bob Chapek idi. Reuters'a özel bir röportaj veren Chapek, şirketin geleceğe yönelik planlarından bahsetti

Özel Ekip Kuruldu!

Teknoloji dünyasının son dönemlerde en çok konuştuğu konuların başında metaverse geliyor. Bob Chapek tarafından yapılan açıklamalar metaverse teknolojisinin ne derece önemsendiğini gözler önüne seriyor. Röportaj, Walt Disney'in metaverse dünyasına gireceğini kanıtlar nitelikte.

Chapek tarafından yapılan açıklamalara göre metaverse, şirket için yeni nesil hikaye anlatımı. "Disney kesinlikle bir yaşam tarzıdır" açıklamasında bulunan Chapek, buradaki esas meselenin yeni nesil hikaye anlatımınından nasıl faydalanılacağına karar verip, kullanıcıya benzersiz bir deneyim sunmak olduğunu vurguluyor.

Walt Disney, Metaverse ile uzun zamandır yakından ilgileniyor. Hatta bu doğrultuda şirket bünyesinde yeni bir birim de açıldı. "Yeni Nesil Hikaye Anlatımı ve Tüketici Deneyimleri" isimli bu birimin başında da sektördeki önemli isimlerden olan Mike White yer alıyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.