Öğrenci Kariyeri Banner

DGS Başvuruları İçin Son Gün!

DGS Başvuruları İçin Son Gün!

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için normal başvuru süreci 5 Haziran'da tamamlanmıştı. Ancak başvuru tarihini kaçıran adaylar için geç başvuru süreci bugün başladı.

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 29 Mayıs ile 5 Haziran tarihleri arasında alındı. DGS geç başvuruları ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden bugün gerçekleştirilebilecek. Ancak küçük bir ayrıntı bulunuyor.

Sınav Ücreti Yüzde 50 Daha Fazla Alınacak! 

DGS başvuruları 5 Haziran tarihinde tamamlandı. ÖSYM takvimi ile DGS geç başvuruları 13 Haziran 2023 tarihinde yani bugün gerçekleşecek. DGS geç başvuruları, ÖSYM'nin Aday İşletim Sistemleri (AİS) adresi üzerinden alınacak. Adaylar, ais.osym.gov.tr adresine girip, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme girerek başvurularını yapabilecek.

DGS başvuru ücreti 270 TL olarak belirlenmişti. Ancak geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti yüzde 50 daha fazla olarak aynı gün ödeniyor. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 16 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşecek. DGS sonuçlarının ise 11 Ağustos 2023 tarihinde açıklanması bekleniyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.