Öğrenci Kariyeri Banner

Derste Konsantrasyonumuzu Nasıl Koruruz?

Derste Konsantrasyonumuzu Nasıl Koruruz?
Üniversite veya lise günlerinize geri dönüp o yoğun çalışma zamanlarınızı düşündüğünüzde, konsantrasyonunuzu nasıl sağladığınızı hatırlıyor musunuz?

Herkesin kendine yarayan bir yöntemi vardı; bazı insanlar arka plandaki sesi bastırmak için müzik dinlemekten hoşlanırdı, bazıları tam aksine doğal bir arka plan sesiyle daha iyi çalışırdı, bazılarıysa arka planda radyo ya da televizyon gibi bir şey olmasını tercih ederlerdi.

Yetişkinlik döneminde yeniden eğitime başlamak veya bir kursa katılmak, çoğumuzun uzun süredir yapmamış olduğu, yeniden bir derslikte bulunma durumunu beraberinde getirebilir.

Bugün, çevremizdeki dikkat dağıtıcı ögelerin çokluğu dikkate alındığında, odaklanmak zor olabilir.

Hepimizin farkında olması gereken tek şey, bir yetişkin olarak eğitime geri dönmenin genelde bir maliyeti olduğu. Bu yüzden, derste geçen zamanı en faydalı şekilde kullanmak bir zorunluluk. Bu da gün içerisinde dikkatimizi dağıtan ögeleri göz ardı etmeyi gerektiriyor.

Size, tekrar öğrenmeye başlamaya cesaret edebilmeniz adına birkaç öneri sunabilmek için saksıları çalıştırdık.

 

 

Sınıfta en önde oturun

on1

Araştırmalar gösteriyor ki, eğer sınıfta önde ve ortada oturursanız, sınavlarda daha yüksek sonuçlar almanız daha muhtemel. Bunun, hali hazırda motive ve meraklı öğrencilerin öne gitmesiyle alakası yok. Bir araştırma sonucuna göre öğrenciler bu yerlere oturtulduklarında, konsantre olmaları onlara daha yüksek akademik başarı gösterme imkânı sağlıyor. Bu, tahtayı daha iyi görebilme, eğitmenin söylediklerini daha iyi duyabilme ve eğitmen ve öğrenci arasında kimsenin olmaması sayesinde gerçekleşiyor.

 

 

Dikkat dağıtan her şeyi uzaklaştırın

d1

Kendimizi gündemi takip etmeye mecbur hissettiğimiz, sonsuz sayıda sosyal medya ağı arasında dikkatinizi dağıtanın ne olduğunun farkına varmak artık mühim. Ders sırasında telefonunuzu kapatmak ve gözden uzak bir yerde tutmak daha fazla konsantre olmanıza imkân verecek ve her bir bildirimle dikkatinizin dağılmasını engelleyecek.

İnsanların gün içinde ne sıklıkla telefonlarını kontrol ettiklerini görmek için bağımsız çalışmalar yürütüldü. Deloitte tarafından yürütülen araştırma Amerikalıların telefonlarını günde ortalama 46 kez kontrol ettiği sonucuna varırken, Nottingham Trent Üniversitesi daha hassas bir çalışma yürüterek ortalama bir insanın telefonlarını günde 85 kez kontrol ettiği sonucuna vardı.

 

 

Arkadaşlarınızla oturmayın

College students studying together in a library

Dikkat dağınıklığını azaltmanın başka bir yolu da arkadaşlarınızla oturmaktan kaçınmak, eğer bir dikkat dağınıklığı yaratacaklarını düşünüyorsanız. Okulda belki alfabetik sırayla oturtuldunuz ve bu sizi arkadaşlarınızdan ayırdı, fakat bir yetişkin olarak, iyi anlaştığınız bir insanın yanına oturmanın odaklanmanızı engelleyip engellemeyeceğine karar vermek sizin inisiyatifinizde.

Derse katılmak, size ilgilendiğiniz bir alandaki uzman bir kişiye ulaşma imkânı sağlayacak. Bu yüzden eğitmeninizin bilgilerinden en iyi şekilde yararlanmaya çalışın.

Soru sorun. Not alın. Göz teması kurun. Bu eğitmeninizi, dersle ilgilendiğinizi ikna etmekle kalmaz, aynı zamanda sizin kavrayışınıza da yardımcı olur.

Grup tartışmalarında yer alın ve geri bildirim vermekten çekinmeyin. Söz konusu bilgi birikiminizi ilerletme olduğu zaman meraklı olmak çok iyi bir nitelik, hem kim bilir, belki soru soracak ve tartışmalara katkı sağlayacak kadar cesur olarak başkalarına da yardım ediyorsunuzdur.

Çeviri: Bahadır ÖZTOP

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.