Öğrenci Kariyeri Banner

DAAD ve Almanya'da Eğitim

DAAD ve Almanya'da Eğitim
Yurtdışında eğitimin ve İngilizce'nin yanında, farklı bir yabancı dile de hakim olmanın önem kazandığı bir dönemdeyiz. Ülkemizde çok çeşitli dil kurslarıyla birçok yabancı dilin eğitimini almak mümkün olsa da, özellikle akademik seviyede dil öğrenimi en iyi şekilde dilin ana vatanında gerçekleşiyor. Bu anlamda Almanca, dünya çapında en çok öğrenilen diller arasında ilk beşte yer alıyor. Almanca'nın akademik anlamda özellikle mühendislik, teknoloji ve ceza hukuku alanlarındaki imkan ve kaynaklarının bolluğuyla öne çıkıyor.

daad building

Alman Akademik Değişim Servisi yani DAAD(Deutscher Akademischer Austauschdienst), en büyük akademik destek organizasyonlarından biri olarak 1925 yılından beri hizmet veriyor. Günümüzde 60 ülkede temsilciliği bulunan DAAD, hem öğrencilere hem de akademisyenlere Almanya'da öğrenim görme ve araştırma yapma imkanı sunuyor.

1200px-Universitaet_Hannover_Hauptgebäude

Eğitim ve araştırma olanaklarının yanı sıra burs imkanları da sunan DAAD, Türkiye'de 2000 yılından beri aktif. Ve her yıl binlerce öğrenci tarafından ziyaret edilen danışma merkezleri, İstanbul ve Ankara'da bulunuyor.  Eğitim, burs ve okutman desteği sunan DAAD, genellikle burs olanaklarıyla tanınıyor. Ayrıca Almanya'daki eğitim sistemi, Almanya'da gerek lisans, gerek lisansüstü gerekse de akademik eğitim alabilmek için yerine getirmeniz gereken koşulları, Almanya'da bir öğrencinin bir ayda yapacağı ortalama harcamaya dair bilgileri ve Almanya'ya gitmeden önce alabileceğiniz dil eğitimi seçeneklerini yine DAAD aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

Alman üniversitelerinin ve yüksek öğrenim kurumlarının istediği dil yeterlilik belgeleri, bu belgeleri alabilmek için girmeniz gereken sınavlar ve bu sınavların sınav merkezleri, yine DAAD'den ulaşabileceğiniz bilgilerin içinde yer almakta.

akare_okt17_790x445

DAAD'ye danışma merkezlerinden ve web sitesinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca çeşitli yurtdışı eğitim fuarlarında, kariyer günlerinde ve okul ziyaretlerinde DAAD'ye ulaşabilir ve Almanya'daki eğitim sistemi, yabancı öğrenci kabulü ve burslar hakkındaki sorularınızın yanıtlarını bulabilirsiniz.

Özgün İçerik: Begümhan Şimşir

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.