Öğrenci Kariyeri Banner

Cümle İçinde Bilinçli Olarak Gizlenmiş En İkna Edici Kelimeler Listesini Veriyoruz!

Cümle İçinde Bilinçli Olarak Gizlenmiş En İkna Edici Kelimeler Listesini Veriyoruz!
Diğerlerinden daha ikna edici olduğu ispatlanmış bazı kelimeler vardır. Şimdi size, cümle içinde bilinçli olarak gizlenmiş en ikna edici kelimelerin listesini sunuyoruz.
Hitabet ve sohbetlerinize hazırlanırken; mesaj, ilan, reklam metinlerinizi hazırlarken bu listeye titizlikle göz atıp en uygunlarını kullanmanızda büyük fayda var. Çünkü kelime seçimi düşünülenden çok daha önemlidir.
ert
Dilimizdeki en ikna edici 12 kelime şunlardır: "Sen, para, kurtarmak, sonuç, sağlık, kolay, aşk, leşif, ispatlanmış, yeni, güvenlik, garanti."
Word Art
Pazarlama alanında çalışanlarsa bu 12 kelimeye şunları da eklemeliler: "Ücretsiz, evet, hızlı, neden, sır, satış, şimdi, güç, duyuru, kar, çözüm."
Word Art (1)

Bunlar da hem satış ve pazarlama sektörlerinde hem de her türlü iletişimde kullanabileceğiniz kelimeler: "Ünlü, ilerleme, büyüleyici, duyuru, çekici, nihayet, dikkat, özgün, dikkatli, pazarlık, çünkü, sevindirici, devrim, rekabet, değişim, seçim, klasik, rahat, karşılaştırmak, tamamlamak, uyumlu, hazır, arzulamak, indirim, keşif, keşfetmek, sıra dışı, kolay, kolayca, verimli, enerji, özel, olağanüstü, hızlı, ücretsiz, taze, eğlenceli, garanti, iyileştirme, yardım, dürüst, lılavuz, acele, hayal etmek, önemli, gelişmiş, vazgeçilmez, inanılmaz, bilgilendirici, çabuk, samimi, sunan, akıl almaz, son fırsat, sevgi, lüks, büyülü, harika, para, kazandıran, tasarruf, doğal, doğal olarak, yeni, şimdi, teklif, orijinal, aşmak, huzur, mükemmel, lütfen, memnuniyet, artı, popüler, güç, güçlü pratik, önleyici, indirim, kazançlı, söz, ispatlanmış, hızlı, fark etmek, önerilen, rahatlatıcı, rahatlama, güvenilir, bilimsel, gizli, güvenlik, çarpıcı, coşturucu, moda, üstün, garantili, şaşırtıcı, teşekkürler, güncel, gerçek, geleneksel, güvenilir, nihai, sınırsız, alışılmadık, faydalı, değerli, aranan, uyarı, sen, senin."
pazarlama
Bu kelimeler, istediklerinizi daha sık bir oranda elde etmek amacıyla nasıl kullanabilirsiniz? Mesajlarda mı? Broşürlerde mi? Sözlü iletişimlerinizde mi? Vereceğimiz birkaç örnek bu kelimeleri  mesajınızı ikna edici tarzda aktarmak amacıyla nasıl kullanabileceğinizi gösterecektir:

"Bilimsel olarak ispatlanmış bu program hayatınızı sonsuza dek değiştirecek, kullanımı kolay 3 teknik ihtiva etmektedir."
"Tasarruf yapmak ister misiniz?"
"Etkinliği ispatlanmış bu teknolojinin sırlarını keşfetmek ister misiniz?"

Etkiyi artırmak istiyorsanız bu kelimeleri kullandığınız sorular sorun. Sorularda büyük bir güç gizlidir.
soru


Anlatmak yerine soru sormayı başardığınızda, muhatabı heyecanlandırıp ikna etmek konusunda ne kadar başarılı olduğunuzu göreceksiniz. Bu yolla o insanda size yardım etme, isteğinizi gerçekleştirme, teklifinize katılma, söylediklerinizi tecrübe etme isteği uyandıracaksınız. Elbette gerçekten, doğrudan, dürüstlükten taviz vermeden... Aksi halde aldatmak için çabalayan sadece kendini aldatır, üzen üzülür, tuzak kuran o tuzaklara er geç düşer.

Kaynak: Genç Beyin Dergisi, 132. sayı, sayfa 22.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.