Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından KYK kredi geri ödemeriyle ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, KYK geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdıklarını açıkladı.

Yılbaşında rakamları tekrar yükselteceklerini de ifade eden Erdoğan, burs başvurularının 12 kamu kurumu taramasıyla adil sistemle değerlendirildiğini belirtti.

‘Geri Ödemeler Mezunuyetten 2 Yıl Sonra Başlıyor’

Kredilerin başvuran her öğrenciye verildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Alınan kredilerin geri ödemeleri mezuniyetten 2 yıl sonra başlıyor. Mezun öğrenci henüz sigorta girişi olan işe başlayamamışsa e-devlet’ten ödemeyi erteleyebiliyor’ dedi.

Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti; “Bugüne kadar yıllık güncelleme belirli faiz değil yurt içi üretici fiyat endeksine göre yapılıyordu. Haftalar öncesinden arkadaşlarıma talimatlarımızı verdik. Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para.

Bu uygulamadan halen geri ödeme yapan tüm gençlerimiz yararlanacak. Geri ödemelerde toplamda 26 milyar liranın üzerinde yükü gençlerimizin üzerinden kaldırdık”. 

 

 

Kaynak

Top Selling Multipurpose WP Theme

Yorum Bırakın

Instagram İçeriklerimiz

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.