Öğrenci Kariyeri Banner

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK Borçlarıyla İlgili Düzenlemeyi Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK Borçlarıyla İlgili Düzenlemeyi Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından KYK kredi geri ödemeriyle ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, KYK geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdıklarını açıkladı.

Yılbaşında rakamları tekrar yükselteceklerini de ifade eden Erdoğan, burs başvurularının 12 kamu kurumu taramasıyla adil sistemle değerlendirildiğini belirtti.

'Geri Ödemeler Mezunuyetten 2 Yıl Sonra Başlıyor'

Kredilerin başvuran her öğrenciye verildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Alınan kredilerin geri ödemeleri mezuniyetten 2 yıl sonra başlıyor. Mezun öğrenci henüz sigorta girişi olan işe başlayamamışsa e-devlet'ten ödemeyi erteleyebiliyor' dedi.

Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti; "Bugüne kadar yıllık güncelleme belirli faiz değil yurt içi üretici fiyat endeksine göre yapılıyordu. Haftalar öncesinden arkadaşlarıma talimatlarımızı verdik. Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para.

Bu uygulamadan halen geri ödeme yapan tüm gençlerimiz yararlanacak. Geri ödemelerde toplamda 26 milyar liranın üzerinde yükü gençlerimizin üzerinden kaldırdık". 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.