Öğrenci Kariyeri Banner

Covid19 Tedavisinde Yeni Umut: Dornaz Alfa

Covid19 Tedavisinde Yeni Umut: Dornaz Alfa

images (42)
Çağlardır süregelen ve günümüzün en büyük sorunu olan salgın hastalıkların tümünde insanlık tarihi yeni bir boyut kazanmış, çok fazla kayıp vermiştir. Tüm dünyayı sarsan Covid19 virüsüyle beraber neredeyse hepimiz evlerimize kapandık, tıp dünyasından gelecek o umutlu haberi bekler durumdayız.


Tüm gözlerin tıp dünyasında olduğu bugünlerde, geçtiğimiz ay kendi ekibini kurarak, yoğun çalışmalara başlayan  Prof. Dr. Ercüment Ovalı 23 Nisan tarihinde duyuracağı, tüm dünyayı ilgilendiren olumlu bir gelişmeyi müjdelemişti. İşte tam da bugün, kendi deyimiyle "İnsanların hayatından gün çalmamak" adına o önemli haberi erken duyurdu.
20200417_014646

Peki Nedir Bu Dornaz Alfa?

Dornaz Alfa , KF (Kistik Fibrozis) Hastalarının mukusundaki nekroza uğramış nötro fillerden açığa çıkan çok miktardaki serbest DNA’yı yıkmak ve böylece solunum yolu enfeksiyonlarının şiddetini azaltmak yoluyla akciğer fonksiyonlarını korumak ya da iyileştirmek amacıyla geliştirilmiştir.

 Prof. Dr. Ercüment Ovalı hocamızın ve ekibinin deneysel çalışmalarını tebrik ederiz. Umarız başarıya ulaşır, şimdiden Nisan umutla geldi!

Hepinize Sağlıklı Günler Dileriz.

Özgün İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden Esra AVCU tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.