Öğrenci Kariyeri Banner

Çocuklar! Biz Bu Reklamları Çok Sevdik.

Çocuklar! Biz Bu Reklamları Çok Sevdik.
Bazı reklamlar var, bu reklamlar size ‘beni satın al’ demezler veya güzel bir kadın, yakışıklı bir adam koyup sizin dikkatinizi çekmeye de çalışmaz. Hatta masumane olan çocukları ekranın tam ortasına koyup siz ‘ne tatlı çocukmuş’ derken alttan ‘bak biz böyle iyiyiz, harika ürünlerimiz var, bizi satın al’ falan hiç demezler. Tüm bu dikkat çekecek unsurları kullanmadan size dokunan ve kanalı değiştirmenizi engelleyecek reklamlar da vardır. Biz bu reklamları çok seviyoruz. Bir banka, reklamında belki hedef kitlesine ulaşmak için tonlarca parayı medya kuruluşlarına, televizyon reklamlarına dökecekken size ‘uyan, çocuklarımızın eşit bir şekilde okumasını istiyoruz.’ der ve sizi gerçek dünyanın içine çeker.

Bu kadar önemli bir günde, dünyada tek bizim ülkemizde kutlanılan ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na anlam katacak reklamlardan birini yapmış Yapı Kredi.

yapıı

Yapı Kredi, çocuklara bilimi sevdirmek ve bugünün çocuklarını yarının bilim insanı yapabilmek, çocuklara eşit eğitim fırsatı sunabilmek için ‘Anadolu’ya Bilim Göçü’ kampanyası oluşturmuş. Reklamını Rafineri ajansının üstlendiği reklam filminde, başlangıçta bir köy evinde baba, küçük kızı için ‘Demek benden kızımı istiyorsunuz…’ diyerek lafa giriyor ve kızının çok güzel yemek yapabildiğini ve ev işlerinde ki maharetlerinden bahsediyor. Reklam filminin başında klasik bir kız isteme merasimi gibi duruyorken daha sonra kızının robot yapabildiğini ve bilim kadını olmak istediğini bilmediğini söylüyor ve Yapı Kredi gönüllülerinin babadan kızının eğitimi için izin istediğini görüyoruz.

Sadece bir banka olarak değil, çocukların eşit eğitim hakkına sahip olması, bu zamanın çocuklarının geleceğin bilim insanları olması için çalışan Yapı Kredi bu reklam filmiyle gönlümüzü fethetti.

İng Reklamından

Ve günümüzün bir başka sorununa ışık tutan, reklam filmiyle bize umut olan reklam ise ING Bank’a ait. Reklam filminde pırıl pırıl çocukların hayallerini anlatmalarına, kızların da erkekler gibi istedikleri her şeyi yapabileceğine inandıklarını anlatıyor çocuklar. Görüyoruz ki gelecek bu çocuklarla çok güzel gelecek. Eşitliğe inanan, hayallerini gerçekleştirmek için gücü kendi içinde bulan bu çocuklar yüzümüzde tebessüm oluşturdu.

Hala günümüzde meslekler, iş bölümleri cinsiyet ayrımına göre yapılıyor. Maalesef ki kızlara uygun görülen meslekler arasında astronot olmak gibi bilimle uğraşılan meslekler yer almıyor. Peki, ama neden kızların bu mesleklerin altında kalkamayacağı düşünülüyor? İşte, bakın bu sorunun cevabını bu reklamda ki küçük kız ‘ Kızlar da astronot olabilir, biz kızlar güçlüyüz ya, biz yapabiliriz’ diyerek çok güzel bir cevap veriyor.

Aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin cinsiyet eşitliği için oluşturulan HeForShe programına destek veren İNG Bank 23 Nisan’da herkesin eşittir diyebilmek için #HayallerinYeter etiketiyle sosyal medya kullanıcılarının yorumlarını belirtmelerini bekliyor.

"Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir."

Mustafa Kemal Atatürk

 

Özel İçerik: Özlem Kabul

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.