Öğrenci Kariyeri Banner

Çin'in Roketi Dünya'ya Düştü!

Çin'in Roketi Dünya'ya Düştü!

Çin tarafından 31 Ekim'de uzaya fırlatılan ve iki gündür Dünya'ya düşmesi beklenen Long March 5B roketinin pasifik okyanusuna düştüğü açıklandı.

Long March 5B roketi 31 Ekim Pazartesi günü Hainan'daki Wenchang Uzay Merkezi'nden havalanarak Mengtian adı verilen üçüncü ve son modülü Çin'in Tiangong uzay istasyonuna ulaştırdı. Roket iniş aşamalarının çoğunda, onları nüfusun kalabalık olduğu bölgelerden uzaklaştırmak için çeşitli önlemler alınmakta ancak Long March 5B için durum daha farklıydı.

Nereye Düşeceği Şansa Bırakılmıştı!

Çin Uzay Ajansı'nın ağır yük roketi için bu önlemleri almadığı ve roketin nereye inebileceğini büyük ölçüde şansa bıraktığı belirtilmişti. Dolayısıyla geriye, kontrol dışı bu füzenin nereye düşebileceğini tahmin etmek bıraklımıştı.

BD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı, Çin'in Tiangong Uzay İstasyonuna son modülü taşımak üzere 31 Ekim'de fırlatıldıktan sonra kontrolden çıkan ve nereye düşeceği tartışma konusu olan Long March 5B roketinin Pasifik Okyanusu’nun orta-güney bölgesinde atmosfere girerek yeryüzüne düştüğünü duyurdu

Komutanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda roketin atmosfere giriş zamanı 13.01 olarak belirtilirken konuyla ilgili Çin’den henüz bir açıklama yapılmadı.

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.