Öğrenci Kariyeri Banner

Çalışıyorsanız Gürültüye İhtiyacınız Var

Çalışıyorsanız Gürültüye İhtiyacınız Var
kafe-e1455878381770

Evet, kafein işe yarıyor. Fakat bir araştırma makul seviyede gürültülü, kalabalık kafelerin de yaratıcılığınızı artırdığını gösteriyor.

[ad name="Google Adsense"]

Problem: Yaratıcılığı en verimli şekilde kullanabilmek için çalışma alanınız ne kadar sessiz veya gürültülü olmalı?

Metodoloji: Ravi Mehta önderliğindeki araştırmacılar, ortam seslerinin yaratıcı bilişselliği nasıl etkilediğini anlamak için beş deney gerçekleştirdiler. Deneylerin birinde,  katılımcılardan yeni bir şilte tipi hakkında fikir üretmelerini veya alelade bir nesnenin olağandışı kullanımlarını sıralamalarını isteyerek, farklı düzeylerde arkaplan gürültülerine maruz insanların yaratıcılıklarını test ettiler.

Sonuçlar: Görece sessiz bir ortama (50 dB) göre, orta düzeydeki ortam gürültüsü (70 dB) deneklerin yaratıcılık görevlerindeki performanslarını artırdı, yüksek düzeyde gürültü (85 dB) ise düşürdü. Bilim insanları, orta karar arka plan gürültüsünün insanların dikkatini daha yaratıcı düşünmeye teşvik edecek ölçüde dağıttığını söylüyor.

Hüküm: Yaratıcılık gerektiren zorlu bir işiniz olursa bir dahaki sefere kütüphaneye değil, canlı bir kafeye gidin. Araştırmacıların yazdığı gibi “Bir çözüm bulabilmek için sessiz bir odaya kapanmak yerine, güven alanından çıkıp görece gürültülü bir ortama girmek soyut düşünme yetisini tetikleyebilir ve böylelikle yaratıcı fikirler üretilebilir.”

[ad name="HTML"]

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.