Öğrenci Kariyeri Banner

Burger King, Plastik Oyuncaklara Veda Ediyor

Burger King, Plastik Oyuncaklara Veda Ediyor
Hemen hemen her çocuğun küçüklüğünde bir Burger King anısı vardır. Bu anılarda kısa bir gezintiye çıkarsanız orada hamburger haricinde kalıntılara da rastlarsınız. Bahsettiğim kalıntıların başında tabii ki, hayallerimizi süsleyen, birbirinden renkli, çocuk menüsü oyuncakları geliyor. Çocuklar için eğlenceli fakat çevre için bir o kadar tehlikeli olan oyuncaklar Burger King'in aldığı kararla artık kaldırılıyor.

Bu Karar Nasıl Ortaya Çıktı?

çocuklar

(Ella ve Caitlin McEwan)

9 yaşındaki Ella McEwan ve 7 yaşındaki kardeşi Caitlin'in "Çevreyi düşünün. Çocuk menülerinizle birlikte plastik oyuncak vermeyin" diyerek internet üzerinden imzaya açtığı dilekçeye yarım milyondan fazla kişi destek verdi.


Dilekçede "Çocuklar bu oyuncaklarla sadece birkaç dakika oynuyor. Sonra atılan bu oyuncaklar hayvanlara zarar veriyor, denizleri kirletiyor" denildi.


Burger King'in Hamlesi

Ekran Görüntüsü (526)

Burger King, Birleşik Krallık’ta plastik oyuncak hediye etmeyi sonlandırdığını duyurdu. The Meltdown adlı kampanyayla plastik oyuncakların menüden kaldırılmasının yanı sıra çocuklardan ve ailelerinden plastik oyuncaklarını Burger King’e getirmeleri de istendi. Toplanan plastik oyuncaklar eritilecek ve geri dönüştürülecek. Plastik oyuncakların toplanması adına 500’den fazla Burger King restoranına kutular yerleştirilecek. 30 Eylül tarihine kadar oyuncaklarını getirenlere çocuk menüleri ücretsiz sunulacak.

Burger King’in pazarlama müdürü Fernando Merchado’nun atmış olduğu tweete göre; Burger King bu uygulamayı İngiltere'de hayata geçirdikten sonra plastik oyuncaklar ile ilgili her ülkede bir adım atmak istiyor. Umarız en kısa zamanda ülkemizde de bu tarz uygulamalar hayata geçirilmeye başlanır.

Burger King'in #MeltDown(erime) kampanyası için hazırladığı videoyu buradan izleyebilirsiniz.

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.