Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Sene İlk Defa KYK Bursu/Kredisi Alanlara Ne Kadar Ödeme Yatacak?

Bu Sene İlk Defa KYK Bursu/Kredisi Alanlara Ne Kadar Ödeme Yatacak?

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında ilk defa KYK bursu veya kredisi alacakların aklına takılan pek çok soru bulunuyor, bunlar arasında "KYK Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak", "KYK Kredisi Ne Kadar Olacak?", "Krediyi Öderken Faiz Ödeyecek miyiz?" gibi sorular bulunuyor. Öğrencilerin bu konuda yetkili merciilerden yayınlanan kararları yakalamakta güçlük çekmesinden ötürü bu bilgilerin hepsini tek bir yerde derledik.

2022-2023 KYK Kredisi/Bursu Kaç Para Olacak?

2022-2023 KYK Kredisi/Bursu Kaç Para Olacak?

KYK ödemesi için bakanlık tarafından açıklanan ödeme aylık 1250 TL'dir. Önümüzdeki günlerde geçtiğimiz aylarla beraber toplu ödenecek olan para ise geçtiğimiz yılın parasından yani 850 TL'den yatacak üç aylık ödemeyi içermekte olup toplam 2550 TL'lik bir ödeme aynı anda yatırılacaktır. Bu ödeme tek seferlik olup sonraki aylarda her ay 1250 TL'lik ödeme yapılacaktır.

KYK Kredilerine Ne Kadar Faiz Uygulanacak?

Geçtiğimiz aylarda spor bakanlığı tarafından yapılan açıklamalaya göre bundan sonra öğrencilerin yapacağı ödemeler aldıkları parayla birebir olacaktır. Yani faiz tam anlamıyla kalkmıştır. Bu da mezun olduğunuz zamana kadar herhangi bir yönetmelik değişimi olmazsa tamı tamına aldığınız para kadar ödeme yapacaksınız demektir.

KYK Kredisini İptal Edersek Seneye Tekrar Burs Başvursunda Bulunabilir miyiz?

Kredi çıkan pek çok öğrencinin çıkış yolu olarak görüp düşündüğü bu sorunun cevabı da hayırdır çünkü KYK Kredinizi iptal ederseniz bir daha mezun olana kadar ne burs ne de kredi programına başvuru yapamazsınız.


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.