Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Girişimci İçin İşten Kovulmak Başarı Hikayesine Döndü

Bu Girişimci İçin İşten Kovulmak Başarı Hikayesine Döndü



Melissa Ben-Ishay için aşçılık her zaman büyük bir tutkuydu. Özellikle yeni kekler yapmak, yeni tatlar keşfetmek onu her zaman küçük bir çocuk gibi mutlu ediyordu. Hatta yeni bir tat bulduğunda veya güzel bir tatlı yaptığında çocuklar gibi dans ederdi.

2008 yılı Melissa için bir dönüm noktasıydı. İşinden kovulan Melissa ağlayarak abisine koştu. Abisi ise ona eve gitmesini ve tatlı yapmasını söyledi. Bir gecede 250 küçük tatlı yaptı. Sonraki sabah Melissa bu kekleri bir arkadaşına iş yerine götürmesi için verdi. Keklerin büyük ilgi görmesinden sonra da Melissa artık catering işindeydi. Bir anda tutkusunu başarılı bir işe çevirmiş oldu.

0 (790 x 445)

2009 yılında Baked by Melissa şirketini kurdu ve abisi de CEO olarak işe başladı. Tek atımlık kekleriyle ünlenen Melissa; eşsiz lezzetler, çikolatalı gözlemeler, fıstık ezmeli, jöleli ve daha birçok tatlı çeşidiyle bir anda ünlendi. Melissa yaptığı işle ilgili olarak “Suçlu hissetmeden tatlı yiyin ve tadını çıkarın.” şeklinde bir açıklama getiriyor.

Melissa’nın bu tutkusu özellikle New York bölgesine odaklanmış şekilde Batı yakasında 14 noktada 400’e yakın çalışanı olan bir işe dönüştü.

“İşimizi geliştirmeye çalışıyoruz ve ben de yeni tatlar ve ürünler bulmaya devam ediyorum.” diyen Melissa; “Sadece New York bölgesindeki insanlara değil herkese bu deneyimi yaşatmak istiyoruz.” diye ekliyor.

Başarının nereden, nasıl geleceğini kestirmek her zaman mümkün değil. Bazen hiç olmadık şeyler size çok güzel kapılar açabilir. Siz yeter ki tutkunuzun peşinden koşun!

Kaynak



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.