Öğrenci Kariyeri Banner

Blogunuzla Nasıl Dikkat Çekersiniz?

Blogunuzla Nasıl Dikkat Çekersiniz?
Sosyal medyanın gelişmesiyle birlikte bir sektör haline gelen, influencer Marketing’in temel yapıtaşlarından olan blog sayfaların çoğalması eminim sizin de dikkatinizden kaçmamıştır. İnsanlar ilgilendikleri konular hakkında içerik oluşturup, hedef kitleye temas etmesiyle birlikte etkileşimleri artıyor. Sosyal medyada kendini fazlasıyla gösteren Bloggerlar markaların dikkatinden kaçmadı. Ve bu pazarlama taktiği son zamanlarda hiç olmadığı kadar gelişti. Sayfa sahipleri markalarla işbirliği yaparak kendilerini geliştirirken yeni yeni oluşan bu sektör bir gelir kapısı haline geldi.

Şu anda sosyal medyada bir konu hakkında açılmış birçok sayfa bulunmakta. İster istemez yarışa giren bu sayfalar hedefledikleri kitleler tarafından takip edilmek/beğenilmek istiyor. Bu yüzden de oluşturulan içerikler dikkatini çekebilecek insanlara ulaşması ve bireyin sayfayı takibe alması için birkaç özelliğin sayfanızda bulunması gerekiyor. Bunlar;

1)Hedef Kitlenizi İyi Analiz Edin

1

 

Hedef kitlenizin kim olduğunu, ne istediğini bilirseniz onlara hitap eden içerikler paylaşarak dikkatlerini çekebilirsiniz. Oluşturduğunuz sayfa içerisinde ne tarz paylaşımlar görmek istiyorlar, yazılı içeriklerden mi, görsel içeriklerden mi hoşlanıyorlar ve dikkatlerini ne çeker bilmeniz gerekiyor. Bu tarz paylaşımlarda sizi yönlendirebilecek bilgiye sahip olduktan sonra hedef kitlenize ulaşmak sizin için daha kolay olacaktır.

2)Oluşturduğunuz sayfanın hangi mecrada yer aldığı önemlidir.

2

 

Oluşturduğunuz sayfa eğer ki İnstagram üzerinden açılmış bir sayfa ise görsellik oldukça önemlidir. Yazılan yazıların arka planından, paylaşılan görselin kalitesine kadar fazlasıyla önem verilmesi gerekiyor. Sayfanızı ziyaret eden kişinin sizi takibe etmesi için kaliteli görsellerin bulunması dikkatlerini çekecektir.

Facebook’ta açacağınız sayfada ise insanlar daha çok arkadaşlarını bulmak, bazen fikirlerinin paylaşmak için kullanırlar. Twitter kadar düşüncelerin havada uçuşmadığı ve daha arkadaşça bir ortam vardır. Bu yüzden paylaşımlarda sadece saf yarardan bahsetmemek veya en iyisi benim demek yerine hedef kitlenize daha çok arkadaş gibi yaklaşıp tavsiyelerde bulunmak sayfanızı ziyaret eden bireyin, sayfanızı beğenmesini sağlayabilir.

3)Sizi Takip Edenlere İndirim İmkânı/ Çekiliş İmkânı Sunun

box-2953722_1280

 

Bu bir gerçek ki insanlar bir tıkla bir şeylere kazanma fikrini seviyorlar. Çekilişlerde genelde sayfalarını takip ettirip, beğen butonuna basmak şartlardan biri olur. Bu şekilde hem takipçi kazanırken aynı zamanda beğenen kişinin arkadaşlarının da bu bilgiyi görmesiyle daha fazla kişiye ulaşılmış oluyor. Takipçi kazanmak için sıklıkla bu yönteme başvuran sayfa yöneticileri bu şekilde amaçlarına ulaşıyorlar.

4)İlginç/Eğlenceli İçerikler Paylaşın

4

 

Kimse sürekli olarak ‘bakın ben bugün bunu giydim, bugün şöyle bir olay olmuş, sektörde ki en iyi biziz veya yeni ürünümüzü denediğiniz mi’ gibi paylaşımlarla karşılaşmak istemez. İnsanlar sosyal medya da daha çok kafalarını dağıtmak için girerken ana sayfalarında reklamlarla veya reklam kokan içeriklerle karşılaşmak istemeyecektir. Bu tarz paylaşımları sürekli yapmak elde olan takipçiyi kaybettirebileceği gibi takip edilmek içinde pek etkili bir yöntem olmayacaktır.

Markalar için özellikle sosyal medyadan hedef kitlesine ulaşmak elbette önemlidir fakat bu işi biraz daha eğlenceli hale getirerek yapmak çok daha güzel oluyor. Hem reklamlarını yapıp kendilerini tanıtıp, hatırlatıp, yeni ürünlerinden bahsederken hem de sayfanızı ziyaret eden kişiyi eğlendirmek ve ilgilendiği konu hakkında bilgilendirmek oldukça etkilidir.

Ben, Eti’nin İnstagram üzerinden yaptığı paylaşımları oldukça beğeniyorum. Bildiğiniz üzere Eti Form serisi ile tüketicisini forma sokmak isteyen, ara öğün için çeşitli ürünleri olan Eti İnstagram’da alanları dışına çıkmadan hem kendi ürünleri arada paylaşıp hem de formda kalmak için evde kolaylıkla yapılabilecek spor hareketleri gösteriyor. Böylelikle takipçilerine sadece sağlıklı ara öğünlerini hatırlatıp, egzersizi de unutturmuyorlar. İçerik paylaşımında da oldukça başarılılar.

5)Sohbet Oluşturun

5

 

Sizi takip eden kişilerin konuşmalarını, konu hakkında düşüncelerini söylemeye teşvik edin. Sizin hakkınızda konuşan, paylaştığınız bir paylaşımla ilgili fikirlerini özgürce beyan edebilen bir ortam oluşturmalısınız. Yapılan yorumlara cevap verebilmeniz en azından görüşlerinin önem verildiğini hissettirmeniz kitlenizi bir sonraki paylaşımınızda düşüncesini dile getirmesinde oldukça etkili olacaktır. Bu tutumları etkileşiminizi arttırırken, birilerinin sizi konuşması onları takip eden kişiler tarafından da görüleceği için sayfanızı ziyaret eden kişi sayısını arttırabilirsiniz.

6) Topluluk Oluşturun

adult-1846428_1280

 

Yorum yapmaya teşvik ettiğiniz kitlenizin birbirleriyle de etkileşimlerini arttırsanız topluluk oluşturabilirsiniz. Sizin kült bir kitleniz bu şekilde oluşur ve sayfanızın sahibi gibi içerikleri benimsemesini sağlayabilirsiniz. Topluluk içerisindeki bireylerinde birbirleri ile tanışmasına sebep olabilirsiniz. Bu topluluk sizin hakkınızda konuşur, yaptığınız içerikleri benimser ve sadık bir topluluk oluşturmuş olursunuz. Şu anda İnstagram’da Mixertv sağlam ve samimi bir topluluk oluşturmuş durumda. İçerikler sayfada paylaşıldıktan sonra takip eden bireyler onu alıp güzel yorumlarla buluşturuyorlar.

Burada 6 madde ile sayfanıza sadece takipçi değil sadık ve içeriği, sayfanızı benimseyen topluluklar oluşturabilirsiniz.

Özel İçerik: Özlem Kabul

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.