Öğrenci Kariyeri Banner

Biz Gezgin Gençlere: "Gürkan Genç Gezgin Bursu"

Biz Gezgin Gençlere: "Gürkan Genç Gezgin Bursu"
Gürkan Genç, “Gelecek için Pedalla” adını verdiği proje kapsamında 2012 yılında bisiklet ile dünya turuna çıktı. Kendisi verdiği çeşitli burslarla genç bisikletçileri ve sporcuları desteklemekte. Genç Kaşifler projesi de bu burslardan bir tanesidir.

“Genç Kaşifler” projesi, az bilinen/bilinmeyen Anadolu rotaları ile hikayesi olan rotaların araştırılması ve çıkarılmasına yönelik bisikletli gençlerin, özellikle üniversite öğrencilerinin, çalışmalarını yönlendirerek destekleyen kapsamlı ve bütünleyici bir proje ağıdır. Bu çerçevede ilk proje olarak Karaman-Mersin arasındaki unutulmaya yüz tutmuş eski Roma yollarının bisiklet rotaları olarak kazandırılmasını içeren "Likaonya – Kilikya Birota (Bisiklet) rotaları / Lycaonia – Cilicia Birota routes" seçilmiştir.

Screenshot 2019-04-29 at 23.00.34

Genç Kaşifler projesi neyi hedeflemeliydi?

Tur bisikletçiliği üzerine uygulamalı bir eğitim sürecidir. Aynı zamanda yol gösterici ve sadece ben olgusunun ötesine geçebiliyor. Görmediğiniz, bilmediğiniz hayatlar olduğunu sizlere öğretiyor. En önemlisi de örnek olmayı başarabilmeyi...

Projeye Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Öncelikle Başvuru yapacak kişi Üniversitelerin Bisiklet Kulüplerine üye olmak zorundadır. Katılmak isteyen üniversite öğrencilerinin, aşağıda okuyacakları projelere katkı sağlayabileceklerine inandıklarımızı davet edeceğiz. Daha önce Genç kaşiflere katılmış arkadaşların hazırladıkları çalışmalar şu adreste bulunmaktadır: TIK!

Genç Kaşifler Projesine katılmak isteyen öğrencilerin altta yer alan formu doldurmak zorundadır.. Başvurular her yıl  1 Nisan da başlar, son başvuru tarihi olan 1 Haziran biter.  Haziran ayı içinde o yıl Genç Kaşiflere hangi öğrencilerin katılacağını sosyal medya sayfalarımda yayınlarım. Temmuz ayında da öğrenciler projeye katılırlar.

Projenin Adı: Genç Kaşifler

Proje Süresi: 10 Gün

Proje Son Başvuru Tarihi: 1 Haziran

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için: TIK!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.