Öğrenci Kariyeri Banner

Bitcoin'i Elon Musk Kurdu İddiası!

Bitcoin'i Elon Musk Kurdu İddiası!
Bitcoin'e sağlam yatırım yapanlar havalarda uçarken diğer kesim izlemekle yetiniyor bu aralar. An itibari ile 1 Bitcoin 9.615 Dolar, yani  37.551 TL yapıyor. Kim bilebilirdi ki yıllar önce adı anılmayan bir para biriminin bu kadar değer kazanacağını? 1 ay önce 1 Bitcoin alanlar 21.500 TL civarından almıştı, yani 16,051 civarında kar yaptılar. Şansını deneyip ufak riskler alanlar şu an Bitcoin sayesinde çok büyük paralar kazanıyor, zamanında o kadar değersizdi ki üyeliklerle dağıtılıyordu Bitcoin.

Geçtiğimiz günlerde de Elon Musk hakkında bir iddia ortaya atıldı. Eski SpaceX çalışanı Sahil Gupta kendine göre elde ettiği bulgulardan yola çıkarak Bitcoin'i Elon Musk'ın icadı olduğunu iddia etti.

1_rq-Fc_1gWfRHDrxGg-f9NA

Gupta, Musk’ın küresel sorunları çözme tutkusuna sahip olduğunu ve 2008 yılında yaşanan mali krizin Musk’ı Bitcoin sistemini kurmasına neden olabileceğini iddia ediyor. Gupta iddiaları içerisinde Musk’ın 2014 yılına ait bir Twitter paylaşımını da gösteriyor. Musk’a kripto paralar ile ilgili soru soran bir kişiye “Satoshi Nakamoto’nun kim olduğu anlaşıldığına göre sanırım konu kapanmıştır”

basliksiz-1-kurtarildi-kurtarildi-kurtarildi-kurtarildi-kurtarildi-kurtarildi-2

Satoshi Nakamoto ise büyük bir kesim tarafından Bitcoin'in kurucusu olarak gösterilen kişi, 1 milyon Bitcoin'e sahip olduğu söyleniyor, tutuklandığı söyleniyor, aynı zamanda başka isimde biri olduğu da söyleniyor. O kadar çok dedikodu var ki ortada kim ve ne olduğu bilinmiyor diyebiliriz, ya da biz bilmiyoruz. Sonuç olarak Satoshi Nakamoto ve Elon Musk fazlasıyla zeki insanlar, ortak yönleri ise ikisi de fizikçi. Bir Teori de ben atıyorum ortaya, Satoshi Nakamoto Elon Musk olabilir mi? Tabi başka bir iş adamı Satoshi Nakamoto ismini kendinin kullandığını ve Bitcoin'in kurucusu olduğunu açıklamıştı. İnsan neye inanacağını bilemiyor açıkçası.

Son olarak bir diğer söylenti de Elon Musk'ın Mars Projesi'nde Bitcoin birimini kullanacağı. Yani Mars'ın para birimi Bitcoin olabilir diyorlar. Mars'taki arkadaşlara söyleyelim de gelirken üç beş Bitcoin getirsinler, buralarda değerli. :)

Özgün İçerik: Eren İleri

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.