Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Şehirde "Yüz Yüze Eğitim İçin Yurt İmkanımız Bulunmuyor" Duyurusu Yapıldı!

Bir Şehirde "Yüz Yüze Eğitim İçin Yurt İmkanımız Bulunmuyor" Duyurusu Yapıldı!

YÖK'ün hibrit eğitime geçme kararının ardından Gaziantep Üniversitesi 'Yüz Yüze Eğitim İçin Yurt İmkanı Bulunmamaktadır' duyurusu yayınladı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli depremlerin ardından üniversitelerde online eğitime geçilmesine karar verilmişti. Bunun gerekçesi olarak ise KYK yurtlarının depremzedelere tahsis edilmesi gösterilmişti. Kararın hemen ardından öğrenciler yurtlardan ayrılarak ailelerinin yanına dönmüş, yurtlar depremzedeler için kullanıma açılmıştı.

'Yurt Konusunda Çalışmalarımızı Hızlandırıyoruz'!

Geçtiğimiz günlerde merakla beklenen açıklamayı yapan Özvar, üniversitelerde hibrit eğitime geçildiğini, dileyen öğrencilerin online olarak devam edebileceğini, dileyenlerin ise yüz yüze eğitime geri dönebileceğini duyurmuştu. Ancak yurtlarından ayrılarak ailelerinin yanına dönen öğrencilerin nerede konaklayacağı merak edilen konulardan birisiydi.

Dün web sitesi üzerinden bir duyuru yayınlayan Gaziantep Üniversitesi, yüz yüze eğitim için yurt imkanı bulunmadığını açıkladı.

Hibrit eğitime kademeli olarak geçiş yapılacağını belirten üniversite, Gaziantep'te ikamet eden öğrencilerin devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitime katılabileceklerini açıkladı. Üniversite aynı zamanda, yurt imkanı sağlama konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini de açıklamalarına ekledi.

Bugün sabah saatlerinde açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Yurtlarımız, yüz yüze eğitime devam eden öğrencilerimizin hizmetinde olacak. Eğitime yüz yüze devam edecek gençlerimiz için yurtlarımızı tekrar planladık. Onları en güzel şekilde mekanlarına kavuşturmak için ilgili hazırlıkları yaptık" ifadelerini kullandı.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.