Öğrenci Kariyeri Banner

Bill Gates ve İş Hayatındaki Stratejileri

Bill Gates ve İş Hayatındaki Stratejileri
Bill Gates Kimdir ?

bill-gates

William Henry "Bill" Gates III 28 Ekim 1955'de Seattle'da doğmuş bir ABD'li yazar, yazılımcı, girişimci, yatırımcı ve iş adamıdır.

Peki ama neden örnek ?

Gates Microsoft şirketinin baş mimarı ve 2016 ağustos itibarıyla 90 milyar dolar ile en zengin kişilerden biri.

Ama önemli olan para değil düşünce.

Sizce Gates 1975 yılında bugün 90 milyar dolar serveti düşünerek mi işe başladı ? 100 Dolarla kurduğu Microsoft'u başarılı politikalar izleyerek ama en önemlisi çok çalışarak bugünlere getirdi. Onun en büyük özelliklerinden birkaçı;

Sıkça Okumak

12-bill-gates-kutuphanesi

Küçük yaşlardan beri zamanın bir çoğunu okul arkadaşı Paul Allen ile bilgisayar yazılımları üzerinde çalışarak geçirip ama asla kitaplardan ve ansiklopedilerden uzak kalmayan Gates, evinde Da Vinci'nin el yazması kitaplarını bulundurur.

Çok Çalışmak

calismak-calismak-e1408621075201

Evet Gates çok zeki bir insan ama hiç çalışmasaydı? Gates kendi de zekiliğin tek başına yeterli olmadığını ve çok çalışmak gerektiğini söylüyor. Günde işin haricinde ortalama 7 saat geçiriyor. ( uyku dahili )

Vizyon Sahibi Olmak

vision

Küçük yaşlardan beri bilgisayara ve teknolojiye olan tutkusu hiç değişmeyen Gates 45 yıldır aynı yolda ve geleceği düşünerek ilerliyor.

İyi Olduğu Alanda İlerlemek

Bill-Gates (1)

Microsoft yazılım alanında çalışan bir şirket, %90 dan fazla geliri de bu alandan geliyor, yazılım yanında teknik ekipman üretimi yapsa da Gates başka yollara girmek yerine iyi olduğu alanda daha fazla çalışıyor.

Takip Etmek ve Yön Vermek

27_mesleki_01

Gates sadece piyasayı takip ederek hareket etmek yerine piyasaya yön vermeyi tercih ediyor. Örneğin, kişisel bilgisayarlarda kullanılan programlama dili konusunda Microsoft’un ürünü Basic bir standarttı. DOS işletim sistemi ve daha sonraları ürettiği Windows işletim sistemi piyasada ki en yaygın ürünler oldu. Bütünleşik ürünler için ortamın daha olgunlaşmadığını düşündüğünde birbirinden ayrı çalışan ürünler üretti ve rakiplerinin bütünleşik ürünlerini bunlarla alt etti. Sonra koşullar olgunlaşınca bu sefer Office benzeri bütünleşik ürünler üretip rakiplerinin tek tek çalışan, bir arada çalışamayan ürünlerini bir daha alt etti.

Özel İçerik: Eren İLERİ

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.