Öğrenci Kariyeri Banner

Bilim, Yavaş İnternetin Strese Yol Açtığını İspatladı

Bilim, Yavaş İnternetin Strese Yol Açtığını İspatladı
0

Bir video izlerken sürekli takılmasına çıldıran insanlar yalnız değiller. Ericsson tarafından yapılan bir araştırma gösterdi ki yavaş internet bağlantısı ile video izlemek, korku filmi izlerken yaşanan stresle eş değerde.

Toplam 30 katılımcı ile gerçekleştirilen “Yayın Geciktirmenin Stresi” adlı araştırmada, yavaş internet bağlantısının markalara etkisini göstermek amaçlanıyor. Ancak bunun yalnızca markaları değil, internetle alakalı olan herkesi etkilediği bir gerçek.

[ad name="Google Adsense"]

Araştırmada, seçilen 30 katılımcının mobil bağlantı ile video izlemesi sağlanarak, izleme sırasındaki nabız ve kalp faaliyetleri gözlemlendi. Gözlemlerin sonucunda ise, video izlerken meydana gelen aksama anlarında katılımcıların kalp atış hızlarının yüzde 38 arttığı ortaya çıktı.

Videodaki iki saniyelik duraksamaların stresi tam iki kat arttırdığını belirten araştırmacılar, altı saniyelik duraksamalarda ise stresin önce artıp sonra düştüğünü gözlemlediklerini ifade ediyorlar. Bazı katılımcıların deney sırasında izlemekten vazgeçtikleri bile görülmüş.

[ad name="HTML"]

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.