Öğrenci Kariyeri Banner

Bilim ve Teknoloji Çağına Ayak Uydurmanızı Sağlayacak 5 Kitap

Bilim ve Teknoloji Çağına Ayak Uydurmanızı Sağlayacak 5 Kitap
Her gün teknolojide inanılmaz gelişmeler yaşanıyor. Bu baş döndürücü gelişimleri insanlar bir süre sonra takip etmekte zorlanıyor ve kendilerini çağın gerisinde kalmış gibi hissediyorlar. Bu duyguyu hissetmemeleri için insanların kendilerini güncel tutabilmeleri gerekmektedir. Üstelik güncellikle sadece gündem takibi anlaşılmasın bu gelişmelerin anlaşılması da önemli bir unsur. Bu konudaki en büyük yardımcılarımız ise kitaplar ve internet. Bu içerik elinde kağıt tutmaktan vazgeçemeyen kitap kurtlarına geliyor. İşte çağımızı ve gelecekte bizi bekleyen şeyleri anlamanız için ihtiyaç duyabileceğiniz 5 kitap.

İnsanlık 2.0 - Ray Kurzweil

insanlik-2.0

Bildiğiniz üzere yapay zekâ artık dünyanın en önemli gündemlerinden biri. Sunduğu sayısız çözüm ve sağladığı kolaylıklar ile neredeyse hayatımızın pek çok alanına dahil olan yapay zekayı çok daha yakından görmek; insanın, bu süreçte ne gibi bir değişim yaşadığını anlamak isterseniz, İnsanlık 2.0'ı mutlaka okumalısınız.

Büyük Patlamadan Higgs Bozonuna: Higgs ve Cern

higgs-ve-cern

Bilim ve teknolojinin günlük hayatımıza etkisi dışında, her ne kadar biz çok hissetmesek de geleceği daha da aydınlatmak için önemli çalışmalar yapılıyor. Fizik hem evreni hem de insanı anlayabilmek için en geniş kapsamlı araştırmalara yapılan alanlardan bir tanesi. Bu kitapla, evrenin sırrını çözmeye çalışan fizik biliminin derinliklerine, okuması kolay bir giriş yapıyoruz. Higgs ve Cern - Büyük Patlamadan Higgs Bozonuna, LHC'nin Serüveni, parçacık fiziğini temeline koyarak modern bilim ile fiziğin geldiği noktayı çok daha akıcı şekilde anlamamıza olanak sağlıyor.

50 Soruda Yapay Zeka - Cem Say

yapay-zeka

Yapay zekâ ile ilgili başvurabileceğiniz ikinci kitabımız ise Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Cem Say tarafından kaleme alındı. 50 Soruda bu konuya dair detayları akıcı bir şekilde okuyarak öğrenebileceğiniz bir kitap.

Einstein'dan Ötesi - Michio Kaku

einsteindan-otesi

Fizik severler toplaşın bu kitap tam size göre. Temelde yine süper parçacık keşfine dayanan ve konuyu detaylıca işleyen kitap, Einstein'dan günümüze konuya dair tüm detayları irdeleyerek anlamanızı kolaylaştırıyor.

Hakikat Sonrası Çağ - Ralph Keyes

hakikat-sonrası-cag

Teknoloji ile bilim ve getirilerine odaklanmaktansa, insanın anlaşılmaya çalışıldığı bu kitap listedeki öteki kitaplardan bu yönüyle biraz ayrılıyor. Sosyolojik olarak sürekli evrim geçiren insanlık; bir yandan bilim sayesinde gerçekliğe giderek yaklaşırken, bir yandan onu reddeden psikolojik bir evrime sürükleniyor. Hakikat Sonrası Çağ, önce insanın kendi gelişimini irdelemesi gerektiğini söyleyerek bunun için rehber oluyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.