Öğrenci Kariyeri Banner

Benetton'ın Farkındalık Yaratan, Çarpıcı Kampanyaları

Benetton'ın Farkındalık Yaratan, Çarpıcı Kampanyaları
Dünyada kıyafetlerle değil de yaptığı çalışmalarla tanınan çalışan Benetton markasının yolculuğundan kısaca bahsedeceğiz.

share_adult

 

Bildiğimiz üzere dünyada birçok sorun var. Her gün konuşsak da çözüm arasak da bitmek tükenmek bilmiyor. Bunların en başında ırkçılık, savaş, insanların birbirine olan sebepsiz kini ve kadına şiddet var. İşte Benetton da tam olarak burada devreye girerek yaptığı birçok reklam kampanyasında ürünlerini değil de dünyadaki sorunları ele alıp sadece logosunu kullandı.

Bu noktada genellikle markadan gelen açıklamalarsa şöyleydi: "Bizim yaptığımız satışlar önemli değil! Bizim en önem verdiğimiz nokta insanlarda bir duyarlılık oluşturup onlara farkındalığı katmak." Bu kampanyalardan birkaçı:

05a291c93fc001ccb28c391dedbb2fdc

original

 

united-colors-of-benetton

Gerçekten de çarpıcı ilgi çekici ve ne oluyor diye kafamızda soru işareti yaratan,  "Burada ne anlatmak istemiş?" dediğimiz reklam çalışmaları.

WhatsApp Image 2019-12-23 at 10.39.20

Peki aslında olan farkındalık yaratmak mı yoksa o dikkat çekmeyi yaratıp, biz bütün kötülüklerin farkındayız diyerek daha çok satış yapmak mı?

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yasemen Çapar tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.