Öğrenci Kariyeri Banner

Belgesel Severler Buraya!

Belgesel Severler Buraya!
Netflix hiç beklemediğimiz bir anda hayatımıza dahil oldu ve yerini oldukça sağlamlaştırdı. Dizi, film izlemeye oldukça düşkün olan biz gençler için oldukça zengin bir portföye sahip olan Netflix, artık vazgeçilmezler arasında yerini almış durumda.

Boş zamanlarımızı değerlendirme konusunda önümüze birçok diziler, filmler sunsa da zaman geliyor onlardan bile sıkılıyoruz. Birçok dizi ve filmin yanında bünyesinde bulundurduğu belgeseller ile de oldukça zengin bir bünyeye sahip.

      İşte neredeyse her konuda oldukça sürükleyici Netflix belgesel filmlerinden-dizilerinden birkaçı;




  • Dünyanın Sıra Dışı Evleri


ac8a3e2259241eb15d215013dc5398aadd1417a5

Şu anlık 1 sezonla birlikte 4 bölümü bulunan belgesel dizi, ödülleri mimar Piers Taylor ve emlak meraklısı Caroline Quentin’in dünyayı dolaşarak sıra dışı ve alışılmadık evleri gezmeleri anlatılıyor. Her bölüm 1 saat sürmekte. Belgesel boyunca ziyaret edilen yerler ise oldukça büyüleyici olmakla beraber hayal gücümüzü de zorlamakta…

  • Chef’s Table


chefs-table-netflix-650x450

Yemek yemeyi sevenlerden ya da izlemekten zevk alanlardansanız bu belgesel sizin için oldukça ideal. Her bir bölümü ortalama 50 dakikadan oluşan belgesel dizinin şu anda 3 sezon yayınlanmış durumda ve 4. sezon ise 13 Nisan’da izlemeye hazır olacak. Belgeselde, dünyanın dört bir yanındaki ünlü şef anlatılıyor. Ayrıca Chef’s Table’ın bir de Emmy adaylığı bulunuyor.

  • Joan Didion: Merkez Dayanmayacak


ASDASDAS

20. yüzyılın edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden Joan Didion’un hayatının anlatıldığı belgesel, 1 saat 38 dakika sürüyor. Didion’un yeğeni Griffin Dunne’nin yönetmenlik koltuğunda otururken, efsanevi edebiyatçı olağanüstü kariyerinden ve kişisel mücadelelerinden bahsedilmekte olan bu belgesel, edebiyat dünyasına ilgisi olanlar için oldukça ideal.

  • Steve Jobs: Kayıp Röportaj


6a00d8341c630a53ef0154369e14f5970c-800wi

Apple’ın kurucusu Steve Jobs, 1995 yılında verdiği röportajda hayatının ilk dönemlerini, Microsoft’la olan rekabeti ve geleceğe ilişkin fikirlerini tüm açıklığı ile anlatıyor.

  • Öfkelendiğinde Bir Başka Güzel


1*FKblIAnxziW02akQTKe7fA

2014 yapımı olan ve toplamda 1 saat 32 dakika süren belgesel film, 1960’lardaki kadın hareketinin öncülüğünü yapan zeki ve mücadeleci kadınları konu alıyor. Aynı zamanda cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmekte.

  • Jim ve Andy


jim&andy_large

Başrolünde Jim Carrey’in yer aldığı ve etkileyici Andy Kaufman performansı üzerinden kariyerini ve yaşamı sorguladığı 1 saat 33 dakika süren oldukça etkileyici bir belgeseldir.

  • Minimalizm: Önemli Şeylere Dair Bir Belgesel


Untitled-1

2016 yılında yayınlanan ve toplamda 1 saat 18 dakika süren bu etkileyici belgesel, azın aslında ne kadar da yeterli olabileceğine dikkat çekiyor. Kendimizi, günümüzün tüketim çılgınlığında kaybedişimizi, içimizdeki doyumsuzluğu ve ihtiyacımız olmayan şeyler için saatler harcamamıza neden olan alışverişleri sorgularken buluyoruz. Belgeselde, eşyaların mutluluk getirdiğini varsayan Amerikan idealini reddeden kişilerle yapılan röportajlar yer alıyor.

  • Abstract: The Art of Design


1491171464203

Tasarım sanatında, günümüz tasarım ve sanat dünyasının hayal gücü en yüksek ve en yaratıcı zihinlerinden sekizi ile tanışabilirsiniz. Yaratıcı süreçlerine eşlik edebilir, yaptıkları işleri keşfedebilir ve yenilikçi tasarımların günlük hayatımıza nasıl dahil olduğuna bir göz atabilirsiniz.

  • The Toys That Made Us


4514c2fe7c7838bdec2fa11694dadb1b1f84f09d

Tarihin en fazla iz bırakan oyuncaklarının üreticileri, milyar dolarlık eserlerin çıkışını ve bunların zaman zaman uğradığı başarısızlıkları bizlere anlatıyor.

Sevmiş olduğunuz veya sizleri etkileyen belgeselleri lütfen yorumda belirtmeyi unutmayın. :)

 

Özel İçerik: Şevval Göker

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.