Öğrenci Kariyeri Banner

'Bayanlar ve Baylar' İfadesini Kaldırıyor!

'Bayanlar ve Baylar' İfadesini Kaldırıyor!
Air Canada artık yolcularına 'bayanlar baylar' ifadesini kullanmayacağını açıkladı. Cinsiyetsiz bir ifade olan ‘herkes’ ifadesinin kullanılmaya başlanacağı duyuruldu.

Kanadalı Havayolu şirketi Air Canada yapılan değişiklik ile artık uçaklarında uçuş personelleri tarafından yolculara 'bayanlar baylar' anonsunun artık yapılmayacağı belirtildi.

Havayolu medya sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, tüm anons sistemlerinden bu ifadelerin kaldırıldığını duyurulurken "Uçuş anonslarımızda değişiklik yaparak modernize ettik ve cinsiyet farklılığını ortadan kaldırdık. Tüm müşterilerimizin bizimle uçarken konforlu ve saygı görmesini sağlarken, tüm çalışanlarımızın da kendilerini Air Canada ailesinin değerli birer üyesi olarak hissetmelerini sağlamak için çok çalışıyoruz"şeklinde ifade edildi.

air canada_

Yapılan açıklamaların yanı sıra bu değişikliğin ne zaman hayata geçirileceği konusunda net bir tarih dile getirilmedi.

Bu değişikliğin çoğu ABD eyaleti ve diğer ülkelerin doğum sertifikaları gibi kartlara cinsiyet seçeneklerini eklenmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Kaynak

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.