Öğrenci Kariyeri Banner

Başarıya Giden Yolda Adım Adım İlerliyoruz!

Başarıya Giden Yolda Adım Adım İlerliyoruz!



Kararlı Olun

İlgi duyduğunuz ve yeteneklerinize en uygun olan, sizi mutlu edebilecek bir meslek seçin. Anneniz çok istiyor diye istemediğiniz bir bölümü okumayın, prestijli görünmek için doktor olmayın, daha çok para için sevmediğiniz mesleği yapmayın. Unutmayın ki mesleğiniz tüm hayatınızı şekillendirecek güçte! Önemli olan nokta kararlı olmanız, gerçekten bir şeyi istediğinizden eminseniz bunu başarmamak için önünüzde bir engel yok!



Uygun adımlar atın

Seçtiğiniz meslek için kendinizi geliştirmeniz gereken konuları belirleyin ve bunun doğrultusunda harekete geçin. Öğretmen olmak istiyorsanız kişisel gelişimle ilgilenmeli, insan psikolojisi gibi konular hakkında bilgi sahibi olmalısınız. İleride bir pastane açacaksanız pastacılık kurslarına gitmeli, bir cafe işletecekseniz kahvelerin aromalarını en iyi bilen siz olmalısınız!




Planlı olun

Zaman yönetimi başarı için çok önemlidir, kendinizi yönetmeyi bilmeli ve yapmanız gereken işleri planlayarak ilerlemelisiniz. Kendiniz için bir liste hazırlayın ve yapılacakları tamamladığınızda üstünü çizin böylece kafanızı biraz olsun rahatlatabilirsiniz ve daha rahat bir şekilde diğer işlerinize konsantre olabilirsiniz. Bugünün işini yarına bırakmamalısınız!



Katılmaktan korkmayın

Okuduğunuz bölümle ilgili çeşitli panel, konferans, seminer ve etkinlik çalışmalarını takip edin ve mutlaka katılım gösterin. Üstelik sertifika sahibi olmanın mutluluğunu yaşayın! Sertifikaların Kariyere Etkisi yazımızı gözden geçirmeyi unutmayın :)



 Kendinizi sınırlandırmayın

Yapabileceğiniz işleri her zaman yüksek düzeyde tutun, basit işler yerine daha çok çalışma gerektirecek işler peşinde koşun. Unutmayalım ki çalışmak başarıyı getirir! Yapabildiklerinizin her zaman daha fazlasını yapabileceğinize inanın, pozitif olun. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın her zaman kendi kendinizi geçmeye çalışın, en iyisi için çabalayın ve kazanan siz olun!



 

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.